LETTEREN

De SLAA brengt vanavond een hommage aan de vorig jaar overleden G.L. Durlacher. In de Balie, om 20.30 uur. Gasten zijn Ido Abram, Cherry Duyns, Carl Friedman, Joop Gloudsblom en Maarten Asscher....

Amsterdam

Brielle

De expositie Jacob van Maerlant, De Middeleeuwse dichter en Voorne in het Historisch Museum brengt de relatie tussen Voorne en Van Maerlant onder de aandacht (t/m 22 juni).

Middelburg

De Zeeuwse Bibliotheek ontvangt vrijdag de Algerijns/Franse schrijfster Malika Mokeddem ter gelegenheid van 'Dromen en moordenaars', haar vierde roman, die in maart in het Nederlands verscheen. De roman leverde zo veel dreigbrieven op dat ze gedwongen was haar werkzaamheden als huisarts in een immigrantenwijk in Montpellier op te geven. M.m.v. arabiste Djûke Poppinga en fotografe/schrijfster Arita Baaijens. Aanvang om 14 uur.

Nijmegen

De tentoonstelling over het literaire oeuvre van Theo van Doesburg in de Galerij van de Universiteitsbibliotheek (Erasmuslaan 36) is verlengd t/m 29 mei. Van Doesburg publiceerde als dichter vooral onder de naam I.K. Bonset.

Rotterdam

Nelleke Noordervliet geeft vrijdag bij Donner Boeken aan de Lijnbaan een lezing over haar werk en vertelt over haar jeugd in Rotterdam. Aanvang om 19.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden