LETTEREN

Het Leids Literatuur Festival 1996 staat zoals de hele Boekenweek in het teken van literatuur uit Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied....

Adriaan van Dis, schrijver van het Boekenweek-geschenk, vervolgt zijn tournee: vanavond in Studio 3 van AT & T Danstheater in Den Haag, zondag interviewt Maarten 't Hart hem tijdens een literair ontbijt om 11 uur in het Bibliotheektheater in Rotterdam, maandag in Zwolle (Odeon, 20 uur), dinsdag in Varsseveld (De Ploeg, 20 uur), woensdag in Leeuwarden (De Harmonie, 20.30 uur), donderdag in Wageningen (Stationsstraat 2, 20 uur).

De boekhandels Romijn en Meijer & Siegers in Oosterbeek wijden zondag een mini-festival aan Honderd Jaar Eenzaamheid van Gabriel García Márquez. Vanaf 19 uur in de Concertzaal Oosterbeek.

Tijdens de Literaire Manifestatie vanavond in het St Vituscollege in Bussum zijn onder anderen te gast Connie Palmen, Lydia Rood, Carla Bogaards en Hendrickje Spoor. Presentatie is in handen van Jessica Durlacher.

Perdu in Amsterdam houdt een Surinaamse poëzie-avond. Een groot aantal in Nederland wonende Surinaamse dichters dragen voor uit eigen werk. Aanvang: 20.15 uur.

Philip Freriks interviewt vanavond om 20 uur in Maison Descartes in Amsterdam de Waalse schrijver Pierre Mertens over diens roman Koninklijke rust.

In Literair Theater Branoul in Den Haag zaterdag om 20.30 uur en zondag om 15 uur een literair programma waarin de Friese poëzie centraal staat. Met voordrachten van Tsjêbbe Hettinga, Albertina Soepboer en Harmen Wind.

In de Centrale Bibliotheek in Theater aan het Spui in Den Haag maandag om 20 uur een literaire avond over Mystiek lichaam van Frans Kellendonk. Daan Cartens ondervraagt Bas Heijne en Johan Doesburg (resp. schrijver en regisseur van het gelijknamige theaterstuk) en Kellendonk-biograaf Thijn Boon.

Zaterdag in de Eindhovense Stadsschouwburg De Nacht van het Boek met Frank Martinus Arion, Carolijn Visser, Margriet de Moor. Aanvang: 20 uur.

De Antilliaanse schrijver Frank Martinus Arion is vanavond in Oosterwolde (brasserie Brueghel), zaterdag op de Nacht van het Boek in Eindhoven (Stadsschouwburg, 20 uur), zondag in Harderwijk (Apollo, 14 uur), maandag in Zutphen (bibliotheek, 20 uur), woensdag in Amstelveen (bibliotheek, 20 uur), donderdag in Den Haag (Studio 3/AT & T Danstheater, 20.30 uur).

De Chileense schrijver Ariel Dorfman is donderdag om 20 uur te gast in De Rode Hoed in Amsterdam, waar zijn nieuwe roman Konfidenz wordt geïntroduceerd. Max Arian interviewt hem.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden