LETTEREN

In De Balie krijgt Adriaan van Dis zaterdag en zondag de vrije hand in het programma Nieuwkomers, waarin hij met Wim Willems (coördinator Centrum voor de Geschiedenis van Migranten) zal proberen de achtergronden van migratie te beschrijven....

Amsterdam

In het West-Indisch Huis ontvangt het John Adams Instituut op 9 april om 20 uur de Canadees-Amerikaanse schijfster Carol Shields. Dit n.a.v. de Nederlandse vertaling van haar boek 'Happenstance'. Graa Boomsma interviewt Shields.

Bij Stichting Perdu (Kloveniersburgwal 86) vrijdag in de reeks 'Controversen' het programma Hapklare Brokken over verzamelbundels. Met Atte Jongstra, Anthony Mertens, Vic van der Reijt en Thomas Verbogt.

Sybren Polet is zondag te gast bij Stichting Onderzee (voorheen Literair Café Schiller). In hotel De Filosoof (Anna Vondelstraat 6), om 15 uur.

In het Vakbondsmuseum (Henri Polaklaan 9) spreekt zondag om 14 uur schrijfster Cynthia McLeod.

Den Briel

In het Historisch Museum van 5 april t/m 22 juni de tentoonstelling 'De middeleeuwse dichter en Voorne' over de relatie tussen Jacob van Maerlant (1230-1296) en Voorne.

Den Haag

In de Koninklijke Bibliotheek loopt tot en met 28 juni de tentoonstelling De boekband en haar ontwerp; de keuze van een liefhebber van hedendaagse kunst. Naast de 64 banden van de Amerikaanse verzamelaar Jan van der Marck toont de bibliotheek tevens fraaie banden uit de eigen collectie.

Leeuwarden

Dichter en schrijver Tonnus

Oosterhoff is zaterdag te gast bij Stichting Literaire Activiteiten Leeuwarden (SLAL). Publicist Marc Reugebrink interviewt Oosterhoff, om 20.30 uur in de Frigemzaal van de Stadsschouwburg.

Rotterdam

Zondag in het Bibliotheektheater Lentesalon, met medewerking van Herman Pieter de Boer, Mickay Otterspoor, Arie van der Krogt, Rijn Vogelaar, Kees Winkler, Marieke de Vries, Meindert Veldhuis e.a. Aanvang om 14 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden