LETTEREN

Herman Koch leest voor uit Eindelijk oorlog. Zaterdag om 15.30 uur in de Linnaeus Boekhandel, Middenweg 39 in Amsterdam...

Kristien Hemmerechts, verbonden aan de letterenfaculteit van de Rijksuniversiteit Leiden, houdt daar twee lezingen: op 2 mei spreekt ze over autobiografisch schrijven, op 9 mei over Vlaams, Nederlands 'en het verschil daartussen'. Aanvang 20 uur.

De kunst van het vertellen wordt beoefend in het familieprogramma 'Equator: verhalen en muziek uit alle windstreken'. Zondag om 14 uur in het bibliotheektheater in Rotterdam. Met dit keer bijdragen van Michel Damhuis, Arnout Dalkman, Simone Gontscharoff en Cor Scheffer.

De auteur Kees van Beijnum is donderdag om 20 uur te gast bij de SNV, Van Schaeck Marathonsingel 10 in Nijmegen.

'In Levende Lijve' tot en met 11 mei in Begane Grond, Lange Nieuwstraat 2 in Utrecht behelst optredens van performers, dichters, dansers en muzikanten. Zaterdag om 20.30 uur performances van Moritz Ebinger, Simon Lutz, Charly van Rest, Bodo Stock. Gedichten van Lucas Hüsgen, Ingmar Heytze, Martin Fraterman met combo.

Adriaan van Dis en Connie Palmen besluiten de tournee van de literaire theatershow Geletterde mensen deze week: zondag zijn ze nog in de Groningse Stadsschouwburg, en tot slot op 1 mei in Theater Zuidplein in Rotterdam.

In de literaire salon 'Anthony Mertens presenteert..' zondag om 16 uur in De Balie in Amsterdam zijn Xandra Schutte en Hans Goedkoop te gast. Jaques Vogelaar bespreekt boeken van Susanne Moore, Borumil Hrabal en Anton Quintana.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden