LETTEREN

Bij Perdu vrijdag om 20.15 uur het poëzieprogramma Overige Bestemmingen, met voordrachten uit eigen werk door F. van Dixhoorn, Lucas Hüsgen, Marc Kregting en Astrid Lampe....

Amsterdam

Op 11 februari om 20.30 uur spreken in De Balie P.F. Thomése en Allard Schröder o.l.v. Arnold Heumakers over de 'Bekentenissen' van Jean-Jacques Rousseau.

Arnhem

Zondag om 14.30 uur spreekt Kester Freriks in café Podium (Korenmarkt) met Ares Koopman over zijn nieuwe roman 'Ogenzwart' en de dichtbundel 'Lippenrood'.

Rotterdam

In De Evenaar vanavond om 20.15 uur de lezing Schone lijven, schone letteren door Geert Jan van Gelder over het badhuis en badscènes in de klassiek Arabische literatuur.

Zondag vindt in het Bibliotheektheater vanaf 14 uur Dunya Open Podium Poëzie plaats o.l.v. Rudy Lion Sjin Tjoe. Met voordrachten van vijf dichters, onder wie drie winnaars van de Dunya Poëzieprijzen 1996 en Igma van Putte-de Windt voor de Nederlandse vertalingen. Met Lam Mui (China), Salah Hassan en Naser Mu'nis (Irak), Dorine Spoel en Ria van Amelsvoort (Nederland), en Mohammed Abuleil (Palestina).

Zwolle

Vrijdag opent Kader Abdolah om 17 uur de expositie van Harry Pierik in de Stadsschouwburg (t/m 3 maart), Rutger Kopland en Paul Gellings lezen enkele gedichten. Bij de derde 'Lied en Letter' van Literaire Activiteiten Zwolle leest Willem van Toorn zondag voor uit eigen werk, sopraan Bep Pierik vertolkt een aantal van zijn gedichten. Ook in de Stadsschouwburg, om 11.30 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden