LETTEREN

Amsterdam..

Lucebert wordt deze maand 75 jaar en dat wordt woensdag in De Rode Hoed gevierd met een programma van gedichten, muziek, video en een expositie rondom de dichter/schrijver/schilder.

Bergen

Ook de bibliotheek Bergen heeft een programma rondom Lucebert samengesteld. Vanavond in de bibliotheek een bijeenkomst met bijdragen van hemzelf, Simon Vinkenoog en zijn biograaf Thomas Vaessens. Zondag om 11 uur in filmtheater Cinebergen de vertoning van de documentaire 'Tijd en Afscheid' van Johan van der Keuken en de film 'Lucebert en zijn visie op de mens'.

Groningen

Michaël Zeeman spreekt met Jean Pierre Rawie over diens zojuist verschenen gedichtenbundel 'Geleende tijd', zaterdag om 20 uur in Athena's Boekhandel, Oude Kijk in 't Jatstraat 42.

Rotterdam

Het Bibliotheektheater staat woensdag in het teken van de Italiaanse literatuur. Drs. Peter Drehmanns spreekt over het vertalen van hedendaagse Italiaanse vertelkunst. Dr. R. de Rooy neemt de Italiaanse klassieken onder de loep. Aanvang 19.45 uur.

Utrecht

Vanavond strijden in Tivoli voor de tweede maal de steden Den Haag, Groningen en Utrecht om de titel van beste schrijversstad van Nederland. Met Manon Uphoff, Adriaan Bontebal, Barbara Stok, Dichters uit Epibreren, e.v.a. Aanvang 20 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden