LETTEREN

Op 29 januari is de Brits-Amerikaanse schrijver Alan Isler te gast in het Joods Historisch Museum. In 1994 zorgde Isler voor sensatie met zijn debuutroman 'The Prince of West End Avenue'....

Amsterdam

In het Betty Asfalt Complex presenteert Stichting Vonk zondag 15.30 uur het programma Vive la Vonk. Met Naima El Bezaz, Ruben van Gogh, Caroline Kramer e.a.

Eindhoven

Dichteres Esther Jansma is zondag om 14 uur te gast in het Centrum voor de Kunsten (Stratumsedijk 22).

Heerenveen

Op uitnodiging van de SLAH spreekt Jan Versteeg vanavond met twee gasten over de literaire biografie, een genre dat lange tijd verwaarloosd is geweest. Wim Hazeu wijdde studies aan het leven van Gerrit Achterberg en J. Slauerhoff. Jan van der Vegt schreef over Adriaan Roland Holst en Hendrik de Vries. In stadscafé Oenemastate, om 20 uur.

Tiel

In de serie Literaire Ontmoetingen van Schrijvers aan de Waal ontvangt Michel Lafaille vanavond de Vlaamse auteur Eric de Kuyper. In de Groote Sociëteit (Plein 48). Aanvang om 20.30 uur.

Zutphen

In het Stedelijk Museum wordt tot en met 31 maart werk tentoongesteld van de Zutphense schrijver H.C. Ten Berge, die onlangs de Constantijn Huygensprijs ontving voor zijn hele oeuvre. Naast bibliofiele uitgaven toont het museum etnologisch werk, manuscipten en foto's van Ten Berge.

Zwolle

Op 27 januari zijn in de Stadsschouwburg een groot aantal auteurs te gast die een bijdrage leverden aan de bundel Couchette, Schrijvers onderweg, die eind oktober zal verschijnen. Op uitnodiging van Literaire Activiteiten Zwolle geven daarom vanaf 20 uur de volgende schrijvers acte de présence: Ronald Giphart, Manon Uphoff, Henk van Woerden, Nasser Fakhteh en Herman Franke.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.