LETTEREN

Perdu opent het nieuwe seizoen vrijdag met het programma Perdu met boeken, waarin Arjan Peters met Marita Mathijsen, Hans Goedkoop en Jeroen Vullings drie recent verschenen boeken bespreekt....

Amsterdam

In de Rode Hoed op 1 oktober om 19.30 uur het eerste deel van een vierdelig programma waarin het boek Genesis wordt gelezen. Met medewerking van Francis Broekhuysen, Gerardjan Rijnders, Rudolf Lucieer e.a.

Professoren lezen voor uit geliefd kinderboek, zondag om 15 uur in de bibliotheek aan de Prinsengracht nr 587, m.m.v. Andreas Burnier, Nelleke Noordervliet, Iteke Weeda en Arnold Heertje.

Arnhem

Frénk van der Linden ondervraagt Dirk van Weelden, schrijver van o.a. 'Mobilhome' en 'Oase', vanmiddag om 15.30 uur in het Auditorium (Oude Kraan 26).

Den Haag

Voor de vierde keer stellen bewoners in Den Haag hun huis open voor publiek dat naar een dichter wil luisteren. Dichter aan huis speelt zich af in vijftig huiskamers, waar zaterdag én zondag evenzoveel Nederlandstalige dichters zullen optreden. Medewerking verlenen o.a. H.H. ter Balkt, Benno Barnard, K. Michel, Rogi Wieg, Anneke Brassinga, Jan Eijkelboom, Eva Gerlach, Ed Leeflang, Mustafa Stiftou en Miriam van Hee. Informatie tel. 070-3465786.

In het Kinderboekenmuseum van het Letterkundig Museum Griezelig Goed, een tentoonstelling met foto's, manuscripten, originele illustraties, geluid- en beeldfragmenten om te griezelen. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Tot en met 1 februari.

Griezelen ook in de Koninklijke Bibliotheek met Een koude hand, een tentoonstelling over 200 jaar griezelliteratuur in Nederland. Tot en met 19 december.

Deventer

Vrijdag spreekt Judith Herzberg over haar werk, om 20 uur in Theater Bouwkunde.

Eindhoven

Zondag viert de werkgroep Vrouw & Kultuur zijn 10-jarig bestaan met een literaire lunch om 12 uur in Grand Café Berlage (Kleine Berg). Elsbeth Etty spreekt over Henriëtte Roland Holst en Monica Soeting vertelt over Hermione Lee's biografie van Virginia Woolf.

Goes

Meer dan woorden is een manifestatie over de raakvlakken tussen literatuur, muziek en beeldende kunst in 't Beest. Vanavond Too Punk for Poetry? met Onyas & Cosmic Psychos & Dead Moon; vrijdag om 14 uur een workshop met David Amram en 's avonds David Thomas, en Hein van der Gaag over jazz en poëzie.

Leiden

Joost Zwagerman praat met Hans Goedkoop over zijn nieuwe roman 'Chaos en Rumoer', vanavond in de Burcht (Burgsteeg 14).

Utrecht

Voor 'Het Huiskameronweer', het literaire programma van de SLAU op de zondagmiddag, zijn uitgenodigd: schrijver Joost Zwagerman, uitgever Joost Nijsen en de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog. Werftheater, zondag om 14.30 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden