LETTEREN

In het kader van de tentoonstelling 'Joden in Wenen rond 1900', leest vanavond in het Goethe-Institut Robert Schindel uit zijn roman....

Amsterdam

Baarn

Gasten op de zesde Gorterlezing, zaterdag in kasteel Groeneveld, zijn: de dichters Erik Menkveld en Willem van Toorn, Onno Bloem (presentatie), Ineke Holzhaus (voordracht) en Polo de Haas (piano).

Den Haag

Vrijdag- en zaterdagavond in Theater Diligentia de manifestatie 'Den Haag Taalt 1998'. Gasten zijn o.a. vrijdag Geert van Istendael, Rutger Kopland, Eriek Verpale, Anton Korteweg en zaterdag Michel van der Plas, Herman Leenders en Neeltje Maria Min. Presentatie: Simon Vinkenoog.

Emmen

Zaterdag in de Muzeval het literatuurfestival de 'TaalTheaterNacht' met als gasten o.a.: Rutger Kopland, Koos van Zomeren, Dirk van Weelden, Remco Ekkers en H.H. ter Balkt. Ted van Lieshout geeft een presentatie over schrijven en illustreren en drie Roemeense schrijvers vertalen werk van bekende Nederlandse dichters.

Haarlem

Gasten op de Literaire Instuif, zondag om 14 uur in restaurant De Knip (Kleine Houtstraat 105), zijn Elma van Haren en Ineke van Lakerveld.

Rotterdam

In de serie gesprekken met biografen in het Bibliotheektheater spreekt Marc Diericx, biograaf van Anthony Fokker, zondag om 15.30 uur met Daan Cartens over zijn werk.

Utrecht

Op de najaarsbijeenkomst van het E. du Perron Genootschap, zaterdag in Stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99) o.a een lezing door Leo Fiethen en houdt Kees Thomassen een voordracht over Marsman en Du Perron.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden