LETTEREN

Op uitnodiging van de SLAA reikt juryvoorzitter Hedy d'Ancona vanmiddag de tiende Woutertje Pieterse Prijs voor het beste Nederlandstalige jeugdboek uit, 25duizend gulden groot....

Amsterdam

Vrijdag om 20.15 uur bij Stichting Perdu (Kloveniersburgwal 89) het tweede programma in de reeks Internationale Poëzie over onbekende dichters. Vertaler Hans Boland introduceert de Russische dichter Jevgeni Rijn. M.m.v. Arthur Langeveld.

Stichting Onderzee (voorheen Literair Café Schiller) begint zondag het eerste seizoen met een presentatie van dichteres Renée van Riessen. In hotel De Filosoof (Anna Vondelstraat 6), om 15 uur.

Den Bosch

Zaterdag vindt in Den Bosch de eerste buitenboekenmarkt van dit seizoen plaats. Van 10 tot 17 uur kan het publiek de boekstands op de Parade afstropen.

Haarlem

Op 7, 8 en 9 maart vindt de manifestatie Bukowski in Haarlem plaats, gewijd aan de in 1994 overleden Amerikaanse cultschrijver Charles Bukowski. In het Patronaat zijn vrijdag optredens van o.a. De Raggende Manne en The Lau en poëzievoordrachten; in de Filmschuur worden films vertoond gebaseerd op boeken van Bukowski, vrijdag 'Crazy Love' en zaterdag 'Barfly'. Joan Gannij exposeert van 8 t/m 29 maart fotoportretten van Bukowski in de bovenzaal van galerie Annee (Jacobijnestraat 22). Verder wordt er een speciaal Bukowski-bier getapt.

Rotterdam

Vijf jaar geleden overleed de schrijver Bob den Uyl, aanleiding voor het Bibliotheektheater om vanavond een hommage aan de Rotterdamse schrijver te wijden. M.m.v. L.J. den Uyl-Maes, Jan Donkers, Martin Mooij, Pieter Loef, Fred van der Hilst, Rien Vroegindeweij. Aanvang 20.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden