LETTEREN

In de serie 'American Literature Today' van het John Adams Instituut spreken op 26 mei in De Rode Hoed James Ellroy ('My dark places') en op 27 mei Don DeLillo ('Underworld')....

Amsterdam

Tijdens de Casanova-lezing gaat journalist/schrijver Luca Goldoni in op de bezoeken van Giacomo Casanova aan Nederland in 1758 en 1759. Maandag om 19.30 uur in het Instituto Italiano di Cultura.

Vrijdagavond bij de Stichting Perdu wisselen de Britse dichters Jan Baeke, Donald Gardiner, Lloyd Haft, Paul Evans en James Brockway van gedachten over de nieuwe Britse literatuur. De avond is onderdeel van het UK-project, een uitwisseling tussen Britse schrijvers en regisseurs en hun Nederlandse collega's.

Baarn

Op de Nescio-lezing, zondag om 14 uur in kasteel Groeneveld, spreekt schilder Willem den Oude over het Nederlandse landschap van Nescio.

Den Haag

Op het festival 'Poëzie van de straat', zaterdagavond in het Korzo Theater, presenteert de gewezen Haagse dakloze Jacob Sleutelberg zijn boek 'De deftige zwerver'.

Leiden

Tijdens een marathonsessie, dinsdag van 19 tot 24 uur op de Koornbrug (Vismarkt), dragen Leidenaren als Anton Korteweg, Chris Verplancke, Peter van Zonneveld e.a. de Mei van Gorter voor.

Zoetermeer

Zondag verandert de Mandelabrug in de 'Boekenbrug'. Er is een boekenveiling t.b.v. Amnesty International, Marjan Berk, Helga Ruebsamen, Manon Uphoff, Elma van Haren, Anton Korteweg, Tim Krabbé en A. Baantjer lezen voor uit eigen werk, er is een kinderprogramma en een workshop voor het tekenen van Mangastrips.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden