LETTEREN

Amsterdam..

Dichters uit Wales en Nederland dragen vrijdagavond voor in Perdu: Duncan Bush, Anna Enquist, Lloyd Haft, S.W. Rhydderich en Willem van Toorn.

Arnhem/Nijmegen

Het literatuurfestival Wintertuin loopt nog t/m zondag. In Nijmegen (Lux) vanavond 'Dwarslezen' met Kees 't Hart, Arjen Duinker, Gumbahh en Stefan Verwey; vrijdag 'Stem en Stijl' met Elsbeth Etty, Peter Verhelst en Oscar van den Boogaard e.a., en zaterdag een 'Performing Poetry'-avond met o.a. De dichters uit Epibreren. In Arnhem (Schouwburg) vanavond een gesprek met Karel Glastra van Loon en Thomas Verbogt; zaterdag Lydia Rood over spanning in de literatuur en Ramsey Nasr en de toneelschrijvers Paul Pourveur en Peer Wittenbols spreken met Annette Embrechts (de Volkskrant) over hun werk. Zondag in Musis Sacrum een debat over het Wintertuinessay 1999 met Piet Gerbrandy, K. Michel, Arjen Duinker, Jos Joosten, Jan de Roder, Marjolijne de Vos en Piet Meeuse.

Den Haag

Op het Achterberg-symposium, zaterdag vanaf 10.30 uur in de Koninklijke Bibliotheek, presenteert auteur Peter de Bruijn een historisch-kritische uitgave van Gerrit Achterbergs 'Gedichten'. Verder lezingen en uitreiking van de Gerrit Achterberg-prijs 1999.

Dick van Vliet (Constantijn Huygens Instituut) spreekt over de invloed van Oscar Wilde op de Nederlandse literatuur. Woensdag in Theater Branoul.

Eindhoven

Auteur Kees van Beijnum geeft een lezing, zaterdag om 17 uur in het Academisch Genootschap (Parklaan 93).

Rijswijk

Maarten 't Hart spreekt over de verschillen tussen de seksen, zondag om 14.30 uur in de Bibliotheek.

Rotterdam

Een Iraans/Nederlandse poëziemiddag met Ziba Karbasi en Diana Ozon, zondag om 14 uur in het Bibliotheektheater.

Utrecht

Nicasio Salvador (Universiteit Madrid) spreekt met Maximilliaan Kerkhof (Universiteit Nijmegen) over middeleeuwse Spaanse literatuur, vrijdag in Instituto Cervantes (Domplein 3).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden