LETTEREN

Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) bestaat 15 jaar en viert dat met een lezingenreeks door schrijvers en publicisten die de afgelopen jaren belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de reeks Brandende kwesties....

Amsterdam

In Literair Café Miller, Binnen Bantammerstraat 27, zaterdag om 20 uur een poëzie-avond met Neeltje Maria Min, Carla Bogaards, Adriaan Morriën en Arie van den Berg.

Delft

Het Legermuseum schoont zijn bibliotheekcollectie op. Zondag zijn de 'afdankers' te koop, van 13 tot 17 uur.

Goes

In 't Beest t/m 27 september Festival Meer dan Woorden, een festival dat zoekt naar de rol van literatuur in theater, film, muziek en beeldende kunst. Vrijdag een optreden van het Praagse kwartet Jablkoñ en de dichter Ruben van Gogh. Zaterdag optredens van Namedropper, Reineke Wieman en The Pennies (VS), dinsdag geeft de Amerikaanse filmer/fotograaf Chris Felver een lezing over zijn werk, woensdag dragen John Tytell en Richard Deakon voor uit 'The Vortex of the Will', een surrealistisch drama over Ezra Pound.

Rotterdam

De schrijver Tonnus Oosterhof staat vrijdag centraal op een eerste literaire avond in Korzo.

Tilburg

Zondag om 13.30 uur vanuit het station een literair-historische wandeling naar de begraafplaats aan de Bredase weg waar Walter Breedveld en Marietje Kessels liggen begraven. Voordrachtskunstenaar Dennis Wilgenhof draagt voor uit werken van o.a. Theo van Doesburg en W.F. Hermans. Informatie: 013-5369327.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden