Leegloop bij Rabo in Londen

De perikelen rond het management van de zakenbank Rabo International in Londen zijn nog niet voorbij. Opnieuw zijn vier topbankiers opgestapt....

Van onze verslaggeefster AMSTERDAM

De Rabobank probeert al enige tijd vaste voet aan de grond te krijgen in Londen. De afdeling daar groeide in 18 maanden van enkele tientallen medewerkers tot circa 250 personeelsleden nu. Maar de organisatie-structuur is nog steeds niet op orde.

Vorige week werd Cuthbert benoemd als directeur van Rabo International. Hij is de opvolger van graaf Alex von Ungern-Sternberg, die eind december onverwacht opstapte. De Duitser baarde opzien met zijn beleid om werknemers uit de Londense city naar Rabo International te lokken met enorme bonussen.

De vier topmanagers die nu opstappen, werkten vlak onder de directie. Het zijn M. Ice, M. Zucker, M. Blundel en R. Tannenbaum. Ice, die in 1997 van de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch overstapte naar Rabo International, was hoofd van de afdeling obligaties en derivaten. Die activiteiten zijn door Cuthbert in vieren gesplitst. Als gevolg daarvan is afgesproken dat Ice de bank zou verlaten.

Tannenbaum, in juli vorig jaar weggekocht bij Union Bank of Switzerland, was in eerste instantie belast met het opzetten van een speculatief beleggingsfonds, een zogeheten hedge fund.

Die plannen kwamen te vervallen, mede door de problemen bij Long Term Credit Management, het grootste hedge fund ter wereld dat vorig jaar in grote problemen raakte. Tannenbaum kreeg daarop een nieuwe functie als relatiebeheerder overheden. Ook die afdeling is door de gewijzigde organisatie-opzet elders ondergebracht.

Blundel, relatiemanager grote financiële instanties, is eveneens de dupe van de nieuwe structuur. De laatste van het kwartet, hoofd risicomanagement Zucker, stapte op omdat deze activiteit is geïntegreerd binnen de totale Rabo-organisatie.

Van een leegloop binnen de zakenbank is volgens de Rabobank geen sprake. De coöperatieve bank besloot ruim drie jaar geleden tot de oprichting van een eigen investment bank in Londen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden