Leeftijdsdiscriminatie bij sollicitatie in wet verboden

Het kabinet wil een wettelijk verbod op leeftijdsdiscriminatie bij het werven van personeel. Een wetsvoorstel daartoe van minister Melkert van Sociale Zaken is vrijdag door het kabinet aanvaard....

Van onze verslaggeefster

DEN HAAG

Op de Nederlandse arbeidsmarkt komt selectie op leeftijd veel voor. De arbeidsinspectie concludeerde uit onderzoek dat eenderde van de bedrijven bij alle vacatures een leeftijdsgrens hanteert. Driekwart van de bedrijven geeft toe dat de leeftijd van sollicitanten 'vaak' een rol speelt. Sollicitanten merken dat zelf ook, bleek uit de klachten die begin dit jaar konden worden ingediend bij een tijdelijk meldpunt sollicitatieklachten.

Het kabinet vindt het onacceptabel als sollicitanten louter op grond van hun leeftijd worden afgewezen. In het wetsvoorstel staat dat werkgevers alleen nog leeftijdsgrenzen mogen hanteren als dat objectief gerechtvaardigd is. Dat is bijvoorbeeld het geval als het bedrijf een vergrijsd personeelsbestand heeft.

Het is werkgevers al verboden om bij collectieve ontslagen voorrang te geven aan oudere werknemers. Er zijn aanwijzingen dat dit verbod in de praktijk op grote schaal wordt omzeild.

De controle op naleving van het nieuwe wettelijk verbod moet uitgaan van sollicitanten. Ze kunnen een klacht indienen bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden