Leden Raad voor Cultuur op voordracht Nuis benoemd

Op voordracht van staatssecretaris Nuis zijn de 24 leden van de nieuwe Raad voor Cultuur benoemd. De Raad voor Cultuur, die per 1 januari 1996 is ingesteld, is ontstaan door samenvoeging van vier oudere adviesraden....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

De Raad staat onder voorzitterschap van oud-topambtenaar J. Jessurun. Als algemeen secretaris is Atzo Nicolai aan de raad verbonden, die tot eind vorig jaar eenzelfde functie bij de Raad voor de Kunst vervulde.

De nieuwe Raad voor Cultuur wacht meteen een grote hoeveelheid werk. Dit jaar moet het advies worden uitgebracht op grond waarvan staatssecretaris Nuis zijn Kunstenplan 1997-2000 kan schrijven. Daartoe hebben bijna vijfhonderd instellingen op het gebied van kunst en cultuur hun plannen bij de Raad voor Cultuur ingeleverd. De Raad moet er een oordeel over vellen.

Tot de nieuw benoemde leden behoren VPRO-directeur Hans van Beers (muziek en muziektheater), voormalig actrice Femke Boersma (theater), Rob Boonzajer Flaes (cultuureducatie en amateurkunst), dichter Wiel Kusters, hoogleraar letterkunde aan de Rijksuniversiteit Limburg (letteren), Sonja de Leeuw, docente theater-, film- en televisiewetenschappen (film), Roelke Posthumus, directeur Natuurmuseum Groningen (musea), Renny Ramakers, hoofdredacteur van Items (vormgeving), Alex Reinders, voorzitter van de Vereniging van Letterkundigen (algemeen), Kees Rijnboutt (architectuur en stedebouw), Richard Schoonhoven, voormalig KRO-directeur (omroep en (nieuwe) media), Ariette Skolnik-Kooiman, voorzitter van het landelijk Directie Overleg Stedelijke Bibliotheken (bibliotheken), kunstcriticus Anna Tilroe (beeldende kunst), kunstenares Moniek Toebosch (beeldende kunst), operazanger Lieuwe Visser (muziek en muziektheater), Loek van Vollenhoven, bestuurslid van Reed Elsevier (pers en boekenvak) en voormalig danseres Yteke Waterbolk (dans).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden