Laten we het over de inhoud hebben en niet over de vorm

In de krant van 15 juni las ik twee reacties op het artikel ‘Links moet terugneuken’ (Vervolg van 13 juni)....

Anita SchaafDokkum Paul HeijmerinkBunnik Wim Balvers en Valkenburg a/d Geul

Net als in de politiek gaat het in het echte leven schijnbaar vaker over de vorm dan over de inhoud. Mij trof vooral de helderheid waarmee de drie ‘linkserige’ denkers de uitholling van de sociaal-democratie analyseerden.

Als de PvdA dit artikel goed leest dan kunnen ze de navelstaar-commissie onder leiding van Sharon Dijksma direct opheffen. Natuurlijk heeft het verlies van de PvdA niet te maken met het voeren van een slechte campagne. Een partij die zich niet durft te profileren, kan geen goede campagne voeren. Wie niet kiest, verliest alles.

Anita Schaaf, Dokkum

Boodschap
Het interview met Wouter Bos laat een partijleider zien die een utopie nastreeft (Binnenland, 13 juni).

Verdeeldheid in de samenleving laat zich niet oplossen in één partij met een verbindende boodschap. Politiek is juist om verdeeldheid in de samenleving een stem te geven. Hierbij mijn oproep: PvdA, doe je naam eer aan en wordt weer onomwonden de partij voor de lage inkomens. Wees tegen grote inkomensverschillen en benadruk dat samenwerken meer oplevert dan ruzie maken. Kom met een duidelijke boodschap: de PvdA zet zich in voor mensen met lage inkomens en voor samenwerking tussen bevolkingsgroepen.

Paul Heijmerink, Bunnik

Gewone man
Enkele dagen na de verpletterende nederlaag van de PvdA tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement willen Wouter Bos en Ronald Plasterk het contact met ‘de gewone man’ weer herstellen. De gewone man. Wie denken Bos en Plasterk eigenlijk dat zij zijn? Er zit fundamenteel inderdaad iets goed fout bij deze ‘arbeiderspartij’ Maar nog steeds betitelt men zichzelf niet als elitair.

Wim Balvers, Valkenburg a/d Geul

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden