Lastige inhaalrace voor jongste bediende

CARIEN TEN HAVE

Dilemma

De 27-jarige Pieter is de jongste teamleider hotelservices binnen de zorgorganisatie waar hij werkt. Op zijn leeftijd geeft hij al leiding aan 26 medewerkers, die verdeeld zijn over vijf locaties. Hij is aanspreekpunt voor de ruimten die worden gehuurd, is verantwoordelijk voor de roosterplanning, werkt nieuwe medewerkers in en moet ervoor zorgen dat alle (schoonmaak-)materialen bij de zorginstelling op de juiste manier worden gebruikt.

Al twee jaar doet hij het werk met plezier en ook zijn werkgever is in beoordelingsgesprekken positief. Maar wat hem dwarszit, is dat oudere collega's in een vergelijkbare functie veel meer verdienen dan de 2.900 euro bruto die Pieter maandelijks op zijn rekening krijgt bijgeschreven. 'Ik ben de jongste in het team, maar verdien naar verhouding minder. Wat is daar de achtergrond van?'

Advies

'Je bent 'de jongste bediende' en verdient naar verhouding minder dan de collega-teamleiders. Dat steekt', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige adviesbureau. Want Pieter doet hetzelfde werk , maar heeft door zijn leeftijd simpelweg minder ervaring. De vraag is of er een inhaalslag te maken is.

In de zorg wordt voor het bepalen van de salarisschaal gewerkt met een functiewaarderingssysteem. 'Je ervaring voor aanvang van je dienstverband bepaalt waar je wordt ingedeeld in de schaal', zegt Marieke Visser van adviesbureau Berenschot. Pieter zit in schaal 5. Hij werkte eerder al vier jaar bij een ziekenhuis. 'Op basis van je ervaring lijkt jouw inschaling me reëel. Je kunt ervan uitgaan dat collega's met dezelfde functie in dezelfde schaal zijn ingedeeld', aldus Visser.

Voor ieder werkjaar gaat Pieter één periodiek omhoog in salaris. 'Het aantal jaren dat je werkzaam bent in een functie bepaalt dus in belangrijke mate de hoogte van je salaris', zegt Corrie van de Steen van CNV Publieke Zaak. Het is dus lastig om die collega's in te halen.

Maar wie uitzonderlijk goed functioneert kan in één keer meerdere periodieken omhoog gaan. Het is wel aan de leidinggevende om dat te beslissen. Bij hem zal Pieter dus navraag moeten doen. En anders zal hij het verschil in salaris moeten accepteren. 'Het voelt niet altijd eerlijk, als je even goed presteert als een oudere collega maar minder verdient', zegt Van den Berg. 'Bij mijn eerste werkgever had ik ook een dergelijke ervaring. Na veel moeite heb ik er toen een paar tientjes bij gekregen. Het enige wat ik hiervan heb geleerd, is dat initiatief en doorzetten kan worden beloond. Maar die beloning was amper financieel.'

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?

intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden