Lasagne met kip en paprika

Wat zullen we eens eten vanavond? Iedere dag in de Volkskrant een verrassend recept. Vandaag: Lasagne met kip en paprika (hoofdgerecht voor 4 personen).

Beeld Tallina van den Hoed

Wij zouden dit weekend ons dieet aan de kant schuiven: een cheatweekend, zoals dat in #dieetfitnesshealthyland heet. We zouden rijsttafelen bij L, wijn drinken bij vrienden en met mijn nichtje en haar man geweldig koken voor de familie. Allemaal lekker en gezond, maar niet volgens ons 'plan'. Da's niet erg, van sjoemelen wordt een mens blij.

Dat cheatweekend kwam er, maar niet zoals wij hadden bedacht. Er belandde een kind in het ziekenhuis en aangezien iedereen op elkaar en uitslagen en diagnoses moest wachten, aten we rond 22.00 uur in arren moede maar afhaalfastfood.

Toen het kind eindelijk het ziekenhuis mocht verlaten, wilde het lékker eten. Pasta, paprika en kip. Nou, dat leek me prima. Ik zette deze lasagne in elkaar, die smaakte perfect, al kreeg ze maar weinig binnen. Twee dagen later lag ze weer in het ziekenhuis. Operatiecomplicaties. Komt wel goed, maar dat schopte ons dieet behoorlijk in de war. En zij? Zij baalt van het ziekenhuiseten.

Bereiding

Halveer de paprika's, verwijder steel en zaadlijsten. Smeer een bakblik in met wat olijfolie, leg de paprikahelften erop, bestrooi met zout, peper en wat tijm en zet ze 20 minuten in een oven van 180 graden.

Maak in die tijd de saus: bak het kippengehakt rul in wat olijfolie. Roer goed, kippengehakt is vetter dan rundergehakt en valt daardoor niet vanzelf uiteen. Bestrooi met zout en peper.

Snipper de ui, snijd de knoflook in stukjes en voeg aan het gehakt toe. Bak een paar minuten tot de ui glazig is. Doe de gepelde tomaten erbij, duw ze met een pollepel in kleinere stukjes. Voeg een eetlepel oregano toe, proef op zout en peper en laat 10 minuten pruttelen.

Bouw daarna de lasagne: doe in een ruime rechthoekige ovenschaal twee soeplepels saus. Leg daarop een laag lasagnebladen, daarop weer de saus, weer de lasagnebladen, daarop een laag paprika: snijd de gebogen delen een beetje in, dan kunt u de paprika's helemaal plat leggen.

Leg daarop weer de bladen, wat saus, daarop een laag paprika, dan weer wat lasagnebladen, een laag saus en dek af met een fijne laag geraspte kaas. Zet de schaal 30 tot 40 minuten in de oven, op een temperatuur van 180 graden. Houdt u van knapperige kaas, dan kunt u de grill nog even aanzetten.

Reageren?

Ingrediënten

6 paprika's
olijfolie
zout, peper
tijm
400 g kippengehakt
1 grote ui
4 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten
1 eetl. oregano
12 lasagnebladen
100 g geraspte pittige kaas

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.