Langverwachte restauratie voor Spinozahuis

Het vroegere woonhuis van de zeventiende-eeuwse filosoof Baruch de Spinoza in Rijnsburg, wordt vanaf maandag onderworpen aan een grootscheepse verbouwing....

Het Spinozahuis is sinds 1899 ingericht als museum. ‘Voorheen woonde er altijd iemand in het huis die het museum beheerde. Toen de laatste bewoner in 2001 stierf, hebben we besloten dat wij het pand geheel als museum wilden inrichten.’

Volgens Van der Werf was het gebouw dringend aan een opknapbeurt toe, maar duurde het heel lang voordat er genoeg geld was verzameld om het museum te restaureren.

De verbouwing kost ongeveer 200.000 euro en zal zo'n half jaar in beslag nemen, aldus de secretaris. De grootste financiers van de renovatie zijn het ministerie van OCW, Fonds 1818, en de Vereniging Het Spinozahuis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden