Lange reeks acties tegen het kabinet

Vandaag, woensdag, houden de gezamenlijke politiebonden een stil protest om 12.00 uur in de grote steden...

Woensdag beginnen in Den Helder ook de estafettebijeenkomsten in Noord-Holland, waarbij werknemers worden opgeroepen tot werkonderbrekingen tijdens manifestaties.

Donderdag is vanaf 12.00 uur een manifestatie op het Vrijthof in Maastricht. Tijdens de actie zal aan burgemeester Leers een petitie worden aangeboden.

Maandag 27 september is er vanaf 10.30 uur een protestbijeenkomst op het Beursplein in Amsterdam. De vakbonden roepen ambtenaren op om 24 uur het werk stil te leggen. Het is de bedoeling dat zowel het openbaar vervoer als het streekvervoer plat ligt. FNV Bondgenoten roept ook alle medewerkers van bedrijven op om te staken.

Dinsdag 28 september zullen er acties zijn bij het gemeentehuis en ziekenhuis van Hilversum. Er komt onder meer een protestbijeenkomst voor het onderwijs op de Uithof in Utrecht.

Zaterdag 2 oktober zal dé grote manifestatie op het Amsterdamse Museumplein plaatshebben. De vakbeweging denkt dat honderdduizend demonstranten naar de hoofdstad zullen komen om te protesteren tegen het kabinetsbeleid.

Tot aan 2 oktober houden de bonden dagelijks door het hele land kantinebijeenkomsten bij bedrijven om de werknemers te informeren over de kabinetsplannen en acties. Alle acties zijn te vinden op de website nederlandverdientbeter.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden