LAKS overspoeld met examenklachten

Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zijn maandag via de e-mail zoveel klachten over de eindexamens binnengekomen dat de mailserver vastliep.

ANP

Dat meldde een woordvoerder van de organisatie maandag.

Het merendeel van de klachten betrof de vwo-examens voor de vakken economie 1 en 2 en Nederlands. Ook klaagden veel havo-scholieren over de examens van het vak management en organisatie.

Afgelopen donderdag en vrijdag, de eerste twee dagen van de examens, ontving het LAKS online al 618 klachten en 111 telefoontjes. Dat aantal loopt de komende dagen flink op, zo verwacht de organisatie. „Het is duidelijk te merken dat vanaf maandag de examens van echte 'grote' vakken zijn aangebroken”, aldus een woordvoerder. „In de middag probeerden zoveel leerlingen tegelijkertijd hun klachten te mailen dat we moeilijkheden met ons systeem kregen.” Volgens de woordvoerder werkt het computersysteem dinsdag weer naar behoren.

Het LAKS kreeg vooral veel klachten over het havo-examen management en organisatie. Veel leerlingen vonden de test te lang en beklaagden zich over de grote hoeveelheid rekenwerk. Ook over het vwo-examen Nederlands kwamen veel grieven binnen. De scholieren kregen de opdracht een tekst van twee A4-tjes in 180 woorden samen te vatten. „Veel examenkandidaten vonden het onderwerp van de tekst, politieke vernieuwing, erg zwaar”, aldus de woordvoerder van LAKS.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden