Column

Lachen om de islamknuffelaars die het salafisme verdedigen

Useful idiots. U kent ze wel. Ze verdedigen en propageren met heilig vuur een ideologie waar ze geen biet van snappen. Stalin was dolblij met nuttige dwazen als H.G. Wells, Doris Lessing en George Bernard Shaw.

Ik ben niet zo dapper als geweldenaar Hafid Bouazza die ooit schreef: 'De islam is het slechtste wat Nederland is overkomen.' Beeld anp
Ik ben niet zo dapper als geweldenaar Hafid Bouazza die ooit schreef: 'De islam is het slechtste wat Nederland is overkomen.'Beeld anp

Linkse studenten, feministen en vermoedelijk de stoottroepen van de Iraanse homobeweging stonden juichend Khomeini op te wachten in februari 1979. Alles zou beter worden na de terugkeer van de ayatollah. Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Niet lang daarna rolden hun koppen door de straten van Teheran.

In de Lage Landen strijdt een toom islamknuffelaars voor de onvoorwaardelijke acceptatie van de salafistische islam als zuil in een volledig ontzuilde samenleving. U kent deze fellowtravellers wel: David Van Reybrouck, Tom Lanoye, Diyab Abou Jahjah, Sunny Bergman, Francisco van Jole, Anja Meulenbelt, het politbureau van GroenLinks, Bassie & Adriaan, Sylvana Simons en de Dood aan Zwarte Piet-beweging die stevig op de schouders van Hamas zit.

De ouwe hap van de Dolle Mina-beweging (Baas in Eigen Buik en BH's op de Brandstapel) beschouwt de shariarechtbank, clitoridectomie, de boerka en het kindhuwelijk inmiddels als wapens voor de ultieme bevrijding van de vrouw: 'Wij kunnen veel leren van onze Somalische zusters. Behalve van Ayaan Hirshi Ali, want die heeft de islam verraden en is bovendien extreem-rechts.'

Het gekakel der islamknuffelaars is voor mij een permanente bron van inspiratie & vermaak. Vooral wanneer een klokkenluidster heel hard boe roept in hun kippenren.

Toen Hind Fraihi tien jaar geleden Undercover in Klein-Marokko publiceerde, werd ze publiekelijk gekielhaald. Het roomblanke Brussel Deze Week schreef: Hind Fraihi gedraagt zich als een hautaine kleinburger die haar 'conservatief-achterlijke' zusters en broeders eens flink de les wil lezen. Hind Fraihi krabt als een extreem-rechtse propagandiste naar de integratiewerkers.

Nu is mr. dr. Machteld Zee de kop van Jut. In een interview met het AD stelde de wetenschapper: 'Als ik constateer dat invloedrijke westerse intellectuelen criticasters van de islam ontmoedigen en zodoende de fundamentalisten helpen om moslimgemeenschappen te isoleren en hen te 'islamiseren', dan is dat niet meer dan een constatering.'

Zee geeft hier een perfecte omschrijving van de nuttige kafir en kreeg meteen alle geitenharensokkenfopwetenschappers en hun knokploegen over zich heen. Zee was een islamofobe nazi-wetenschapper en nog net geen hoer.

Ik ben niet zo dapper als geweldenaar Hafid Bouazza die ooit schreef: 'De islam is het slechtste wat Nederland is overkomen. Ik denk dat de islam gewoon vruchtbare grond heeft gevonden en gewillige, onderkruiperige hoveniers.' Onderkruiperige hoveniers: een betere Nederlandse vertaling voor useful idiots bestaat er niet.

null Beeld Gabriël Kousbroek
Beeld Gabriël Kousbroek
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden