LAATSTE KANS

In Arti nemen dertien kunstenaars deel aan de expositie Lumen ex Machina. Er zijn installaties over licht, beweging, tijd en techniek, t/m 9 februari....

Amsterdam

In het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, een tentoonstelling die een mengeling is van beeldende kunst, muziek en science fiction. Mothership Connection toont werk van Britse en Nederlandse kunstenaars, als Tariq Alvi, Chris Ofili en Black Audio Film Collective. Tot en met 9 februari.

In Arcam, Waterlooplein 213, een tentoonstelling over de zuidas van de ringweg Amsterdam waar de komende jaren veel bouwactiviteit is. Tussen Schiphol en Arena is onder meer gepland de nieuwe ABN Amro-toren. En er wordt gedacht aan een snelweg van twee lagen. Tot en met zaterdag.

Eindhoven

In het kader van het zestigjarig jubileum organiseert het Van Abbemuseum een tentoonstelling over 'het begrip identiteit in de hedendaagse kunst'. Aan ID werken mee Eija-Liisa Ahtila uit Finland, Vanessa Beecroft en Willie Doherty uit Ierland, Douglas Gordon uit Schotland, Aernout Mik uit Nederland, Tony Oursler en Sam Samore uit de Verenigde Staten, Georgina Starr en Gillian Wearing uit Groot-Brittannië. Tot en met 9 februari.

Haarlem

Vergezichten is een tentoonstelling met werken op papier van Louise Bourgeois, René Daniëls, Rebecca Horn, Bruce Nauman, Claes Oldenburg, Rosemarie Trockel en anderen, uit de collectie van het voormalige Museum Overholland van Christiaan Braun. In het Teylers Museum, tot en met 9 februari.

Kampen

De titel MendelSom van een project in Kunstruimte Kampen verwijst naar de wetenschapper Mendel die aan de basis stond van de experimentele erfelijkheidsleer en beroemd werd door zijn kruisingsproeven. MendelSom is een 'reactie-tentoonstelling in vijf bedrijven': Jop Horst, Ricardo Füglistahler en Pieter Baan Müller legden een basis en kozen per persoon twee kunstenaars die op hun beurt weer twee andere kozen, zodat op een gegeven moment twaalf kunstenaars bezig zijn geweest. Het project loopt nog tot en met 9 februari: laatste presentatie op 7 februari; laatste bezichtingsdagen zijn 8 en 9 februari.

Utrecht

In het Centraal Museum presenteert Carsten Höller, kunstenaar en bioloog, tot en met 9 februari een parcours van beelden en installaties, die mogen worden betast en gebruikt. GELUK heet de expositie die de bezoeker in een zekere staat van tevredenheid wil brengen. Geschikt voor kinderen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden