LAATSTE KANS

In Museum Flehite Een goed portret is geen gezicht, een overzicht van de portretten, eigentijdse en historische, uit eigen bezit....

Amersfoort

Amsterdam

Op verzoek van W139 hielden Johan Creten, Jan van de Pavert, Dave Hemminga en Nirit Peled een 'notitieboek' bij. Ze moesten hierin 'verslag' doen van gebeurtenissen die hun opvielen. Aquarellen, fotokopieën, schetsen en videobeelden uit die boeken zijn te zien in Warmoesstraat 139, onder de titel Wereldbeelden, op 3, 4 en 5 januari.

Op Beyond their sex in Arti et Amicitiae laten kunstenaars zien hoe zij thema's als sexualiteit, erotiek en pornografie interpreteren. Werk van Marlies Dekkers, Tollens, Wink van Kempen e.a. (t/m 5 januari).

Bespiegelingen I in Galerie d'Eendt, met werk van Hans Aarsman, Peter Archer, Jan Knap, Milan Kunc en Yoshimoto Nara, is samengesteld door gastcurator/regisseur Pieter Kramer (t/m 5 januari).

Assen

Fin-de-siècle in Polen, ruim zestig schilderijen in het Drents Museum uit de periode rond 1900, een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Poolse kunst. Nog tot en met 5 januari.

Enschede

In het verbouwde Rijksmuseum Twenthe nog tot en met 5 januari Een groot gedruis en eene onbesuisde vrolykheit, feesten in de 18de eeuw, een historiserende tentoonstelling, die inzicht wil verschaffen in de kunst uit een tijd, die doorgaans als zoetig en decoratief wordt afgedaan.

Gorinchem

Veertig kunstenaars en ontwerpers, onder wie Per Abramsen, Ulay en Borek Sipek, lieten hun fantasie de vrije loop op het pikante thema 'vaas'. Ook Tessa van der Kooi's 'bloembollenkussen', een plastic zak met gaten, doet mee op de tentoonstelling Het Vaas in het Gorcums Museum (t/m 5 januari).

Heerlen

De Stadsgalerij, gemeentelijk museum voor Moderne Kunst, presenteert de tentoonstelling In het spoor van de Avantgarde, moderne kunst, architectuur en stedebouw in Heerlen tussen 1927 en 1962 (t/m 5 januari).

Laren

Op Grafiek Nu 7 & Picasso, de zevende grafiekbiënnale in het Singer Museum, zijn zeventig grafische bladen van Pablo Picasso te zien (t/m 5 januari). Deelnemer Gijs van Noort kreeg de Nederlandse Grafiekprijs.

Maastricht

In het Bonnefanten Museum nog t/m 5 januari Ritsaert ten Cate's installatie 'Tussen ons was er niets dan een aanzienlijke afstand' (Anna Enquist), installatie ('Leviten') van Franz West voor de koepelzaal, 'Falschnehmungen' van Benoît Hermans; op de tweede verdieping een zaal met schilderijen en tekeningen van Gilbert de Bontridder en een met werk van Arnulf Rainer.

Nijmegen

In Marzee tot en met 7 januari Huf herzien! met zwartwit-portretten van fotograaf Paul Huf.

Rotterdam

In museum Boijmans Van Beuningen nog t/m zondag De onbekende Van Dongen, tekeningen uit de periode 1895-1914.

De 'snelwegfoto's' van Theo Baart en Cary Markerink nog t/m 5 januari in de Kunsthal.

Het overzicht van Willem Diepraam in het Nederlands Foto Instituut is verlengd tot en met zondag 5 januari.

Den Haag

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden