Laat uw ondergoed uw persoonlijkheid accentueren

Deze week: Welke u ook kiest, verleiding gaat voor de onderbroek uit.

Arnon Grunberg
Verleiding gaat voor de onderbroek uit. Beeld anp
Verleiding gaat voor de onderbroek uit.Beeld anp

Ik zit niet zo dik in de lingerie', zei een vriendin van de Seksrabbijn. Was het een verontschuldiging? Een constatering?

Een kennis van de Seksrabbijn zei een jaar geleden: 'Ik had eigenlijk verwacht dat je in je tangaslip zou opendoen.' Er is nooit iets tussen deze kennis en de Seksrabbijn voorgevallen, maar seks is natuurlijk altijd een mogelijkheid.

Een andere vriendin van de Seksrabbijn was er trots op dat ze uitsluitend wat zij noemde 'oma-onderbroeken' droeg, witte, ruimzittende onderbroeken die ze bij de Hema aanschafte. Vermoedelijk was dit een politiek statement, ook de onderbroek is politiek.

En een ex zei: 'Het maakt niet uit wat voor ondergoed ik koop, je kijkt er toch niet naar.'

Het is geen wet van Meden en Perzen, maar bij seks zal in veel gevallen ondergoed worden uitgetrokken. Waarvoor u ook kiest, de oma-onderbroek, de tangaslip of geen ondergoed, het is goed dat het een bewuste, min of meer rationele keuze betreft waarbij één ding scherp in de gaten moet worden gehouden: wat voor de wijn geldt, geldt voor de onderbroek, meer dan 100 euro voor een fles of een onderbroek uitgeven is schandalig.

Een schone onderbroek is praktisch. Hebt u geen schoon ondergoed meer in huis, ga dan zonder op pad.

In een hotel in Tel Aviv heeft de Seksrabbijn eens aan een onderbroek van een mevrouw geroken en toen begon die te hyperventileren. Ruik dus niet ongevraagd aan andermans ondergoed, ook al is het uitgetrokken. Altijd eerst netjes informeren: mag ik even ruiken?

Voor alle duidelijkheid, verleiding vindt plaats voordat de onderbroek in het spel komt. Als u denkt: ik ga haar versieren met deze boxershort, dan kunt u beter een nieuw plan bedenken.

Zorg hooguit dat uw ondergoed op aangename wijze uw persoonlijkheid accentueert. Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in astrologie, gelooft u in reïncarnatie en bent u een liefhebber van katten dan doet u er goed aan in ondergoed met gaten rond te lopen. Dat is sjiek. En de ander kan zonder gewetensbezwaren de te vaak gewassen onderbroek van uw lijf scheuren.

Huiswerk voor volgende week: speel het Grote Ondergoedspel. Zoek een vriend, kennis of collega die min of meer uw maat heeft en loop een week in elkaars ondergoed rond. Dit is ook fijn voor de samenleving, het Westen gaat namelijk aan smetvrees ten onder.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden