Laat ik mijn man chatten met vrouwen?

Mijn man en ik zijn twee hippe vijftigers en hebben niet bepaald een saai en ingedut huwelijk. Zoals in elke relatie is er weleens een wolkje....

Delen helpt

Ik twitter te veel. Zo veel dat mijn man me de rode kaart heeft gegeven. Wat hem vooral dwarszit is dat ik met een andere man over privézaken twitterde die ik zelfs niet met mijn man besprak. Mijn man heeft me dan ook uitgenodigd om met hem te bespreken wat er op mijn hart ligt ook al is dat nog zo pijnlijk voor hem. Dat ik dit met een ander deelde, is voor hem nog pijnlijker. Zijn uitnodiging heeft mij goed gedaan. Ik weet niet of het onze relatie gaat redden, maar het is wel heilzaam. Ik raad u daarom aan uw man ook uit te nodigen zijn diepste gevoelens met u te delen. Ik kan u niet beloven dat het u gaat helpen, maar het lijkt me wel de meest liefdevolle weg.

Loslaten moet

Alleen de vraagstelling al Het enige dat u uw man moet laten, is loslaten. Verder heeft u niks te zeggen over wat uw man, een ander zelfstandig mens, moet doen of laten. Niks te zeggen, wel met elkaar over praten. Open, zonder oordeel. Kan nog mooi worden, succes!

Flirten verrijkt

Je hoeft je echt geen zorgen te maken. Ik ben twintig jaar gelukkig getrouwd en onderhoud al die tijd met een stuk of vijf mannen meer of minder intieme internetcontacten. De een ken ik al sinds mijn studietijd en met hem deel ik een passie voor bergsport, een andere heb ik laatst op een feest ontmoet en hij woont in Berlijn. Op die veilige afstand kunnen we heerlijk erop los flirten, weer een andere deelt zijn treurigheid over de vrouw die hem verlaten heeft met mij. Het verrijkt het leven. Geen haar op mijn hoofd die ook maar overweegt om die reden mijn man ‘in te ruilen’, maar zonder deze contacten zou ik me eenkennig voelen. Eigenlijk kan ik veel meer van de relatie met mijn man genieten omdat ik weet dat ook andere mannen mij leuk vinden en ik iets voor hen kan betekenen. Wat je ook ziet bij deze relaties op afstand is dat zij een levenscyclus hebben: soms gepassioneerd, dan weer een hele zomer radiostilte, of überhaupt radiostilte. Mensen hebben gewoon behoefte aan de bevestiging dat zij nog steeds kunnen scoren. En geen veiligere manier dan via internet. Dus mijn advies zou zijn hem met een glimlach te vragen om wat discreter met zijn hobbyflirts om te gaan, want wat zou hij ervan vinden als hij per ongeluk dit soort teksten op uw computer vindt?

Relatietherapeut

Op aanspreken dus. Deze digiflirt gaat te ver. Met acht vrouwen? Is er een relatietherapeut verloren gegaan aan hem? Laat hem een LOI-cursus relatietherapie gaan volgen. Uw vraag kan ook zijn: waarom heeft hij u niet gemeld dat hij weer bezig is? Sterkte, en maak je gevoel kenbaar.

Hip 1

Ik denk dat een ‘hippe’ vijftiger (wat moet ik me daarbij voorstellen?) wel begrijpt hoe de maatschappij in elkaar steekt. Vertrouw je partner en heb respect voor elkaar. Geniet van je eigen leven en als je er last van hebt, moet je je gevoel vertrouwen en dit gevoel met hem delen.

Hip 2

Hippe echtelieden uiten hun gevoelens en accepteren elkaars behoeften.

Openbreken

Het lijkt erop dat er een soort internetpaddestoel groeit in het gedrag van uw man. Spreek hem er maar op aan. Misschien moet hij naar een internetafkickcursus. Of een andere uitlaatklep zoeken voor zijn behoefte aan gesprekken over zijn privézaken. Maar breek het maar lekker open. Sterkte.

het nieuwe dilemma

Moet ik mijn kunstgebit opbiechten?
Ik ben veertig-plus en een redelijk aantrekkelijke alleenstaande moeder. Door paradontitis, een ziekte van mijn tandvlees, ben ik mijn boventanden kwijt. Ik draag een kunstgebit, wat volgens anderen niet opvalt. ’s Nachts doe ik het op advies van mijn tandarts uit, om slinken van mijn kaken te voorkomen.

Ik ben op zoek naar een nieuwe relatie. Mijn dilemma is: moet ik als ik iemand ontmoet, opbiechten dat ik geen boventanden meer heb? En hoe moet dat in godsnaam met dat gebit in een plastic bakje met water naast mijn bed, ’s nachts? Ik kan niet meer slapen met het gebit in, ik ben er helemaal aan gewend het uit te doen. Ik schaam me erg en ben bang hierdoor altijd alleen te blijven.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden