Kwart werknemers ontevreden over flexibele werkplek

Bijna een kwart (24 procent) van de werknemers is ontevreden over de inrichting van hun flexibele werkomgeving. Zij kunnen zowel op locatie als thuis niet werken, zoals ze dat zouden wensen, omdat hun werkgever daarin onvoldoende faciliteert. Dit blijkt uit het onderzoek 'Facility beleving in Nederland 2012' van Integron onder 4.400 werkenden en 182 facilitair managers.

Redactie
null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Het nieuwe werken (plaats- en tijdonafhankelijk uitvoeren van kantoorwerkzaamheden) is een van de ontwikkelingen binnen het facilitair werkveld dat in het onderzoek onder de loep is genomen. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kwam aan bod. Voor veel werknemers blijkt MVO niet duidelijk aanwezig binnen de organisatie. In Nederlandse bedrijven is voornamelijk aandacht voor papierbesparing/digitalisering en gescheiden afvalinzameling als het gaat om MVO.

Slechts 26 procent van de werknemers constateert dat er binnen hun organisatie aandacht is voor het gebruik van duurzame energie. Naast ontwikkelingen als het nieuwe werken en MVO kwam het zorgen voor een goede werkplek aan bod. Zo blijft het creëren van een fijn werkklimaat (voldoende licht, warmte, luchtkwaliteit) in bedrijven een punt van zorg. 12 procent van de werknemers is (nog steeds) niet 'happy' over het werkklimaat. Daarnaast voelt 11 procent van de werknemers zich niet prettig op hun werkplek doordat hun werkgever onvoldoende zorgt voor een sfeerrijke omgeving. Bijna 25 procent van de werkgevers zegt dat de organisatiecultuur een belemmering is voor het succesvol doorvoeren van het nieuwe werken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden