Kunststof, 3Lab: Tr3nding, Hollandse zaken
Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.
Kunststof
NPO Radio 1, 19.00 uur
Frénk van der Linden gaat in gesprek met kok en kookboekenauteur Yvette van Boven, bekend van de bestseller Home Made. Binnenkort debuteert Van Boven als tv-presentatrice in het programma Koken met Van Boven, waarin zij langsgaat bij boer, imker en tuinder om zo duurzaam mogelijk te koken.
3Lab: Tr3nding
NPO 3, 20.50 uur
Fusieomroep KRO-NCRV probeert in 3Lab dit nieuwe jongerenmagazine uit, met aandacht voor actualiteit, reizen, wetenschap en lifestyle. De onderwerpen gaan van zwaar tot licht: verslaggever Shelly Sterk duikt onder in de wereld van de internetpedo's, verslaggever Roel Maalderink bezoekt het feestje van de week.
Hollandse zaken
NPO 2, 21.10 uur
Cees Grimbergen leidt een debat over de hoeveelheid vluchtelingen die Nederland moet toelaten. Veel Nederlanders vinden dat ons land hierbij terughoudend moet zijn, maar de foto van een verminkt Syrisch jongetje op de vlucht, die vorige week op de voorpagina van het AD stond, deed vele meningen wankelen.
3Lab: Minima
NPO 3, 21.30 uur
De VPRO probeert Minima uit, een comedyserie die is gemaakt door cabaretiers Emilio Guzman en Thijs van Domburg. Zij spelen de twintigers Tjeerd en Ewout, die al geruime tijd zijn afgestudeerd, maar nog altijd geen werk hebben weten te vinden. Door de crisis of als gevolg van hun luiheid - dat is de vraag.
Studio Sport Eredivisie
NPO 2, 22.40 uur
Wegens de politiestakingen van het afgelopen weekend begint het Eredivisieseizoen voor een aantal clubs een paar dagen later dan gepland. Vanavond worden FC Groningen- FC Twente, PEC Zwolle-Cambuur Leeuwarden en NEC-Excelsior, de overgebleven wedstrijden uit de eerste speelronde, alsnog gespeeld.
The Storm Makers
Canvas, 23.20 uur
Documentaire van Guillaume Suon uit 2014 over de Cambodjaanse vrouw Aya, die als 16-jarige boerin als slavin werd verkocht door een mensensmokkelaar (een zogenoemde 'stormmaker'), die haar een baan beloofde als huishoudster in Maleisië. Gedesillusioneerd keert Aya jaren later terug in haar geboortedorp.