Kun je seks hebben op je Airbnb-adres?

Wij zijn een jong stel dat geregeld steden bezoekt en dan via Airbnb in huizen verblijft, waar ook de eigenaars aanwezig zijn. We proberen altijd zachtjes te doen, maar vinden het lastig geluidloos seks met elkaar te hebben. Mijn vriend vindt dat ik te veel geluid maak en wil daarom vaak niet verder gaan. Ik vind dat als je kamers verhuurt en daaraan goed verdient, je op de koop toe moet nemen dat je af en toe wat hoort. Kan het of kan het niet? Naam bij de redactie bekend.

Redactie
null Beeld Airbnb
Beeld Airbnb

Geen probleem

Eigenlijk snap ik niet wat het probleem is. Ik zou zeggen: doe het eens niet in een Airbnb, dan is het thuis weer des te spannender. Tenzij jij het juist spannend vindt dat een ander jou kan horen (en wellicht kan zien). Maar daarvoor zijn weer zoveel andere mogelijkheden die ook goedkoper zijn. Het antwoord kan niet komen van de Volkskrant-lezer, wel van jouw vriend.

Steven Smits (66), Groningen

Inspiratie

Natuurlijk kun je samen plezierig seks hebben in je gehuurde Airbnb-kamer. Inclusief geluid. Je vriend moet zijn reserves gewoon aan de kant schuiven en zich overgeven aan het moment. Niet zijn gedachten laten uitgaan naar het gastgezin, maar zijn hoofd leegmaken. Jullie 'luidruchtige' plezier kan een inspiratie zijn voor de uitbaters en mochten deze al meer op leeftijd zijn: zij zijn ook ooit jong geweest. Veel plezier samen.

Hendrik van der Wal (53), Almere

Huur iets anders

Voor u en uw man heb ik een simpele tip: Airbnb biedt de optie hele huizen of studio's te huren. Dan weet u zeker dat er verder niemand thuis is en hoeft u niet meer na te denken of het wel of niet gewenst is de eigenaar wakker te houden met uw gekreun.

Naam en woonplaats bekend bij de redactie

Uitschreeuwen

Als ik u was, zou ik het uitschreeuwen van genot op uw Airbnb-adres en dan afwachten wat er gebeurt. In de volgende stad moet u uw uw oefeningen vooral herhalen.

Hanneke Speur (80), Boijl

Afkopen

Omdat u voor de kamer betaalt, bent u kennelijk van mening dat u hiermee ook de verwachting afkoopt dat u zich sociaal en beschaafd gedraagt. Dat is een misvatting. U weet van tevoren dat u minder privacy zult hebben in een Airbnb waar de eigenaren ook in huis zijn, desondanks maakt u toch deze keuze. Maakt u deze keuze alleen vanwege financiële overwegingen of heeft seks voor u een meerwaarde wanneer andere mensen u kunnen horen? In dat laatste geval zou u kunnen overwegen om bijvoorbeeld eens naar een parenclub te gaan.

Merel Janssen (23), Amsterdam

Toch doen

Natuurlijk kun je seks hebben op een Airbnb-adres. Als de eigenaren zich eraan storen, hadden ze hun kamer maar niet moeten verhuren. Maar het probleem ligt ergens anders. Je vriend schaamt zich waarschijnlijk voor het geluid dat jullie maken en durft daarom niet verder te gaan. Daar is niks raars aan. Hij is zeker niet de enige die zich schaamt voor seksgeluiden. Maar het is natuurlijk wel jammer van de gemiste seks op een spannende locatie!

Rolf Schipper (37), De Bilt

Over twee weken: Waar is het geld dat ik aan mijn ex-verslaafde zwager heb gegeven?

Mijn zwager was drugsverslaafd en heeft daardoor hoge schulden. Hij woont bij mij in huis. Hij zegt zijn schulden niet te willen afbetalen, omdat hij te weinig geld heeft. Ik heb wel elke maand een flink bedrag overgemaakt om hem te steunen. Ik vraag me af waar dat geld is heengegaan.

Wat moet ik doen? Naam bij de redactie bekend.

Onze vraag is: wat zou u doen? Mail uw antwoord (maximaal 110 woorden) voor maandag 10 oktober 2016 naar: wzud@volkskrant.nl Heeft u een dilemma en wilt u advies van andere lezers? Mail dan uw probleem (max. 110 woorden) naar: wzud@volkskrant.nl

Vermeld altijd uw volledige naam, leeftijd en woonplaats. De redactie behoudt zich het recht voor bijdragen in te korten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden