Kroeg

Veel ophef over rookverbod, maar ik als niet-roker verheug me op het moment dat ik een kroeg of een restaurant binnen kan gaan zonder eerst door een rookgordijn te moeten lopen....

Hoe vaak ben ik al, voordat ik de bar überhaupt bereikte, weer gauw terug gegaan naar de buitendeur: verse lucht. Een keer kwam zelfs de ober achter ons aan met de vraag waarom we de zaak gelijk weer verlieten. Vanwege de rook, was ons antwoord, maar we hebben net een nieuwe afzuiging geïnstalleerd, gaf hij te kennen. Niet afdoende dus.

In een restaurant binnenkomen na half acht betekent onherroepelijk zitten in de stank van sigaretten en met wat pech in de rookwalmen van onze sigaarblievende medemens.

De maatregel wordt uiteindelijk ingevoerd voor het horecapersoneel, maar ik ben ervan overtuigd dat vele andere niet-rokers met mij uitzien naar het moment dat je echt van de geuren en smaken van je maaltijd kunt genieten. De horecagelegenheden zullen nieuwe klandizie trekken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden