Kritiek PvdA-denktank op regeerakkkoord

Monika Sie Dhian Ho, directeur van het wetenschappelijk bureau van de PvdA, heeft flinke kritiek op het regeerakkoord. Zij vindt dat het kabinet bezig is met 'een pure versoberingsagenda'. Zo noemt ze het 'heel onverstandig de WW te versoberen in crisistijd''.

PvdA-leider Diederik Samsom Beeld anp

Sie zegt dit vandaag in een interview met Trouw. Later op de dag presenteert ze in Amsterdam een rapport van de Wiardi Beckman Stichting (WBS), zoals de PvdA-denktank heet. Volgens haar staat de strekking daarvan 'op gespannen voet met het kabinetsbeleid'.

Sie vindt overigens niet dat het regeerakkoord met de VVD nu moet worden aangepast, zei ze eerder deze week in NRC Handelsblad.
In het rapport van de WBS staat dat de PvdA de afgelopen decennia te veel is doorgeslagen naar een liberale koers, die alleen uitgaat van economische groei. De markt is te dominant geworden.

Volgens Sie moeten sociaaldemocraten meer oog hebben voor klassieke sociaaldemocratische waarden als goed werk, verheffing en verbinding. 'Rust mensen zo toe dat ze de onzekerheden van het bestaan aankunnen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden