Kritiek op verhoor Schiedamse parkmoord

HILVERSUM (ANP) - Kinderpsycholoog R. Bullens is bij de verhoren van Maikel, het 11-jarig vriendje van het in 2000 vermoorde Schiedamse meisje Nienke Kleiss, te veel als opsporingsambtenaar opgetreden. Die kritiek uiten collega's van Bullens in het VARA-programma Zembla dat donderdag wordt uitgezonden.

,,Vaststellen of iemand wel of niet slachtoffer is, lijkt me een vraag voor politie en justitie. Niet voor de deskundige'', stelt professor W. Koops, hoogleraar ontwikkelingspsychologie. ,,Je hoort je als gedragsdeskundige niet als verhoorder op te stellen. Dit is een stap te ver'', meent C. de Ruiter, hoogleraar forensische psychologie.

Koops bepleit een collegiale toetsing. Hij vindt het een gemis dat er in dit soort zaken geen collega's ,,meekijken over een schouder''.

Zembla maakt bij deze aflevering, getiteld 'De professor en de parkmoord', gebruik van de verslagen van gesprekken tussen Bullens en Maikel, waar het programma de hand op wist te leggen. Maikel, inmiddels 16 jaar, levert commentaar bij een aantal verhoren die letterlijk worden nagespeeld. Hij komt niet in beeld.

Bullens komt niet aan het woord. Hij beroept zich op zijn beroepsgeheim.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden