Krijnsen beroemt zich erop met VVC de sterkste te zijn

Appie Krijnsen, de verbaal begaafde trainer/coach van de volleybalsters van VVC, bluft graag en goed. Maar zaterdagmiddag kon hij daar toch niet van worden beschuldigd, toen hij vaststelde op dit moment de sterkste ploeg in de eredivisie te hebben, nadat zijn gedreven spelende team Volco Ommen in drie sets (15-7,...

Van onze volleybalmedewerker

VUGHT

Ten opzichte van de Ommense ploeg, tot voor zaterdag op gelijke hoogte op de ranglijst, leek de constatering overbodig. Maar Krijnsen wendde zich indirect tot landskampioen AMVJ, dat zondag in Vught op bezoek gaat en het risico loopt op dezelfde pijnbank te belanden als Volco.

VVC moet zegevieren. AMVJ kan, maar behoeft niet te winnen. De regerend landskampioen won zelf in Oldenzaal met 3-1 van Pollux na een catastrofale eerste set van 15-4. Maar Agnes Brunninkhuis, technisch leidsvrouw van AMVJ, was niet in paniek geraakt: 'We hebben de eerste set alleen gekeken, niet gespeeld, daar zijn we de tweede mee begonnen'.

Brunninkhuis constateert, dat zij haar ploeg 'langzaam op de rails' krijgt. Maar dat ze sterk afhankelijk is van de individuele kwaliteit van haar speelsters, omdat haar basisteam door blessures en andere tegenvallers wekelijks wisselt.

VVC liep in het begin van het seizoen tegen nederlagen in Ommen en Amstelveen op. AMVJ daarentegen heeft maar een verliespartij (tegen Ommen) achter zijn naam staan en weet dat bij verlies zondag er nog een barrage aan het eind van de competitie volgt.

Niet bekend

Standen: eredivisie vrouwen: AMVJ 12-22, VVC 13-22, Martinus en Volco 13-20, Pollux 14-16, Olympus 13-12, Sliedrecht Sport 14-10, Sudosa en Brevok 14-6, Animo 14-0; mannen: Dynamo 12-22, Capelle 12-20, Zwolle en ZVH 13-20, Brevok 12-16, AMVJ 14-12, VVC 14-6, Ekspalvo 15-6, Sudosa 13-4, Radius

12-2.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden