Krajicek ontbreekt tegen Duitsland

Richard Krajicek zal ook ontbreken in de Davis Cup-wedstrijd tegen Duitsland, die eind volgende week in Den Bosch wordt gespeeld....

Van onze sportredactie

De operatie in Washington wordt uitgevoerd door dokter Nirschl. De revalidatie van Krajicek neemt zeker drie maanden in beslag, maar de Amerikaanse arts houdt er rekening mee dat het herstel ook wel eens zes maanden kan duren. Krajicek had zijn zinnen gezet op de Davis Cup-wedstrijd tegen de Duitsers en de daaropvolgende Grand Slam-toernooien. Als het meezit zou hij vlak voor de US Open terug kunnen zijn. De Nederlandse nummer één houdt er zelf rekening mee dat één voorbereidingstoernooi (Long Island) zou volstaan voor een come-back op het hoogste niveau.

Vast staat wel voor Krajicek dat alle wedstrijden die hij nu nog kan spelen, gelden als voorbereiding op het nieuwe tennisjaar. In ieder geval beschouwt hij het indoorseizoen als zodanig.

Krajicek maakte twee weken geleden een voorzichtige rentree in het circuit. Dat gebeurde voor het toernooi van in Indian Wells, maar al na een paar partijen keerde de pijn terug in zijn elleboog. Uit een daarop gemaakte foto bleek dat de pees in zijn ellebooggewricht voor een deel was ingescheurd.

Doktoren in Amerika adviseerden Krajicek tot een operatieve ingreep over te gaan. Krajicek voelde daarvoor aanvankelijk niets, hij besloot wat langer rust te nemen, maar liet zich ten slotte overtuigen door een hem aanbevolen arts in Miami.

Krajicek zegt in een interview met Sportweek: 'Voortdurend rust nemen, leidt steeds weer tot een terugval. De dokter in Miami constateerde bovendien dat er kalk op de pees zit. Dat komt de souplesse ook al niet ten goede. De artsen hebben me 90 procent kans gegeven op volledig herstel. Daar hou ik me dan maar aan vast.'

Bij de operatie in Washington wordt het slechte weefsel er uitgehaald, het goede weefsel aan elkaar genaaid en er worden nog een paar gaten in de pees geboord zodat de doorbloeding wordt verbeterd.

Davis Cup-captain Tjerk Bogtstra zal voor Krajicek geen vervanger aanwijzen. De ploeg tegen Duitsland bestaat uit de vier spelers die in de eerste ronde de Spanjaarden verrassenderwijs terugwezen: Sjeng Schalken, Jan Siemerink, Paul Haarhuis en Raemon Sluiter.

Bondscoach Bogtstra betreurt de afwezigheid van Krajicek. 'In Miami is gebleken dat Richard nog lang niet is hersteld van zijn blessure. Dat is heel vervelend, vooral voor hem. Hij had namelijk heel graag in Den Bosch tegen Duitsland gespeeld.'

Bogtstra heeft niettemin goede hoop voor het treffen met Duitsland. 'Tegen Spanje hebben de spelers laten zien waartoe ze in staat zijn.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden