KPN beboet met vijf ton

KPN Telecom wacht een boete van een half miljoen gulden omdat het mobiele bellers van wie het abonnement tussen januari en april afliep, niet heeft verteld dat ze sinds 1 april met behoud van hun oude nummer naar een concurrent hadden kunnen overstappen....

Toezichthouder Opta int de boete als KPN niet aannemelijk kan maken dat het wel degelijk zijn klanten heeft ingelicht. De kans dat KPN de strafsom ontloopt lijkt echter klein. 'Wij hebben harde bewijzen dat KPN niet aan zijn plicht heeft voldaan. Er moeten echt harde argumenten komen om de boete van tafel te krijgen', stelt een Opta-woordvoerder.

KPN is hier 'zeer ontstemd' over en wil naar de rechter stappen. 'De Telegraaf hoeft zijn lezers toch ook niet te zeggen dat ze ook over kunnen stappen naar het Algemeen Dagblad', aldus een woordvoerder. Het bedrijf wijst er bovendien op dat de mobiele klanten elke maand over kunnen stappen.

Overigens staat niet alleen KPN Telecom op de Opta-boetelijst. Ook Intercity Mobile Communications (5000 gulden) en Talkline Benelux (100 duizend gulden) kunnen rekenen op een strafheffing.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden