KPMG en Chipshol schikken langslepend conflict

De accountant KPMG en de projectontwikkelaar Chipshol hebben een langslepend conflict geschikt. KPMG betaalt de oprichters van de gebiedsontwikkelaar een substantieel bedrag....

ANP

De zaak draait om een ruzie van een aantal jaren geleden. Chipshol had eind jaren negentig een belang in de projectontwikkelaar Forward Business Parks, maar op een gegeven moment ontstond er een conflict tussen beide partijen. Forward Business Parks liet KPMG toen uitzoeken wie de zeggenschap had over onder meer polderland bij Schiphol.

Deze KPMG-rapportage gaf een verkeerde voorstelling van zaken, vonden vader en zoon Poot. Ze kregen steun van de Raad van Tucht voor Registeraccountants. Het rapport bevatte naar het oordeel van de raad een onvolledig en suggestieve weergave van de feiten. Verder oordeelde de instantie dat de accountant zich als onafhankelijk en onpartijdig had gepresenteerd, maar de belangen van zijn opdrachtgever diende.

Vervolgens begonnen de oprichters van Chipshol een rechtszaak tegen KPMG om de geleden schade terug te krijgen. Deze is nu van de baan, omdat het accountantskantoor bereid is een flink bedrag aan de familie Poot over te maken. Om hoeveel geld het gaat, willen beide partijen niet bekendmaken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden