kort

‘Bezoek aan Auschwitz moet militair respect bijbrengen’, was de kop op de voorpagina van woensdag. In 1969 kwam ik als dienstplichtig sergeantje met de trein aan op station Bergen Belsen....

Schaamte
Respect voor mensen had ik daarvoor al, dat was mij door mijn ouders bijgebracht.

Incompetent
In de discussie over de urennorm voor het middelbaar onderwijs wordt door het onderwijs voortdurend het kwaliteitsargument ingezet (Voorpagina, 12 februari).

Incompetent
Nu wordt gezegd dat als de urennorm wordt verlaagd naar 890 uur in plaats van de oude (al verlaagde) 1040 uur, dezelfde of misschien zelfs nog wel betere resultaten zullen worden behaald. Als de managers in het voorgezet onderwijs hiermee hun incompetentie niet bewijzen! Je slaagt er niet in je bezetting rond te krijgen en verlaagt dan maar de norm, met het argument dat je een product van dezelfde kwaliteit in 15 procent minder uren kunt leveren. Kom in de rest van de samenleving maar eens met zo’n verhaal aan. Je kunt je per ommegaande melden bij het CWI.

Besparing
Hierbij een reactie over huishoudelijke hulp in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het geld dat de gemeenten hebben overgehouden in 2007 (Economie, 13 februari).

Besparing
Een van de redenen is de moeizame overgang van AWBZ naar WMO. Op 5 januari 2007 overleed mijn moeder. De huishoudelijke zorg stopte meteen, want die stond op haar naam, ook al was de zorg voor het gezamenlijk huishouden. In het kader van de WMO moest een nieuwe aanvraag worden gedaan. Het duurde bijna drie maanden voor de zorg hervat kon worden door dezelfde thuiszorgorganisatie als voorheen.

Besparing
Besparing voor de gemeente Maastricht: ongeveer 600 euro. De mantelzorg geschiedde deels vanuit Nijmegen, Nieuwegein en Peize, dus de economie is flink gestimuleerd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden