KORT

De oudste zoon van Sharon Stone (50) blijft bij zijn vader wonen. Dat is de uitkomst van een voogdijzaak over de achtjarige Roan, de geadopteerde zoon van de actrice en haar voormalige echtgenoot krantenmagnaat Phil Bronstein....

De Charlotte Köhler Prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor auteurs, is dit jaar toegekend aan de dichter Jean Pierre Rawie. (57). De prijs van 18 duizend euro wordt afwisselend toegekend aan een auteur van toneelwerk, poëzie en proza. Het Charlotte Köhler Stipendium van zevenduizend euro, bestemd voor een veelbelovende, beginnende prozaschrijver, gaat dit jaar naar Robbert Welagen.(27)

De Protestantse Kerk in Nederland organiseert in oktober een toernee van de Indonesische moslimzanger Emha Ainun Nadjib (55) en diens gamelan-fusion-orkest Kiai Kanjeng. Nadjib gaat tijdens zijn optredens in discussie met het publiek. De kerk zegt niet de islam te willen verkondigen, maar wel de dialoog te willen bevorderen.

Uitgever Robbert Ammerlaan (64) blijft na zijn officiële pensioendatum in februari volgend jaar toch aan als directeur-uitgever van De Bezige Bij. Hij zal ondersteund worden door een nieuwe managing director die verantwoordelijk wordt voor de operationele leiding. Ammerlaan geldt als een van de markantste uitgevers in Nederland.

Topchef Edwin Kats (39), die acht maanden geleden afscheid nam van de keuken van restaurant La Rive in het Amstel Hotel, vertrekt naar Beiroet. Hij wordt daar executive chef in het InterContinental Hotel Phoenicia. Kats is bezig geweest met de opening van een eigen zaak in Amsterdam, maar dat is niet gelukt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden