kort

EénVandaag Er dreigen patiënten te sterven door een tekort aan maag-, darm- en leverartsen, stelt EénVandaag. Patiënten krijgen niet op tijd de juiste behandeling en er zijn patiënten die helemaal niet meer behandeld kunnen worden....

Door Pauline Kleijer

Actualiteiten
Pauw en Witteman Te gast is Sara Kroos. Ze vertelt over haar werk als ambassadrice van de Week van Jeugdzorg 2008. Kroos gaat in het kader hiervan met scholieren een theatertour maken door alle provincies van Nederland. Ook vertelt ze over haar eigen ervaring met Jeugdzorg in haar jeugd.

Amusement
Tros TV Show/ De Lama’s Vanavond zijn de Lama’s – de improviserende grappenmakers – voor het laatst op televisie, op Nederland 3. Meteen na die uitzending zijn ze te gast bij Ivo Niehe, die met hen terugkijkt op de meest geslaagde humoristische improvisaties. Niehe gaat ook nog op bezoek, bij kunstenares Judith Wiersema, die volgens Niehe op het punt van internationaal doorbreken staat. Wiersema is de vrouw van oud-LPF-minister Herman Heinsbroek.

Films
Door Pauline Kleijer

Films
The Real Blonde (Tom DiCillo, 1997). Matthew Modine is een werkloze acteur die droomt van grote rollen, maar terechtkomt in een videoclip van Madonna. Mooie bijrollen van Catherine Keener en Kathleen Turner.

Films
Hot Shots! Part Deux (Jim Abrahams, 1993). Na Top Gun was ook Rambo een onuitputtelijke bron voor parodieën en melige grappen. Charlie Sheen speelt een commando die Amerikanen uit vijandig gebied bevrijdt.

Films
Dead Calm (Phillip Noyce, 1989). Effectieve thriller die zich bijna geheel afspeelt op een zeilboot, waar een echtpaar (Nicole Kidman en Sam Neill) een drenkeling (Billy Zane) aan boord neemt.

Films
The Day after Tomorrow (Roland Emmerich, 2004). Actiefilm met een boodschap. Het broeikaseffect veroorzaakt een natuurramp van immense omvang. Daarmee breekt een nieuwe ijstijd aan, en wetenschapper Dennis Quaid trekt de vrieskou in om zijn tienerzoon te redden.

Films
Scary Movie 2 (Keenen Ivory Wayans, 2001). Slap vervolg op kassucces Scary Movie parodieert de films die in het eerste deel niet aan bod kwamen: van The Exorcist tot Titanic en Charlie’s Angels.

Films
Brute Force (Jules Dassin, 1947). Klassieke gevangenisfilm van de in april overleden regisseur Dassin, die zich een filmvernieuwer toonde door zijn realistische stijl. Met Burt Lancaster.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden