Kort

Op de Voorkant van 2 juli staat op een artikel over het 125-jarig bestaan van de ANWB. Op een van de foto’s, die met de ouderwetse fiets, staat dat we hier te maken hebben met een van de eerste fietsverenigingen....

Fiets
De persoon die in de fiets zit, is Jan Warringa. Hij is de zoon van aannemer en uitvinder Berend Warringa – die in de familie Bes werd genoemd en rechts op de foto staat. Deze uitvinding van Berend was een aantal studenten ter ore gekomen. Die zijn toen op de fiets van Groningen naar Noordsleen gereden om de fiets te bewonderen. Ter gelegenheid daarvan is deze foto gemaakt.

Fiets
Of zij tot een fietsvereniging behoorden, is mij niet bekend.

Fiets
Harm Warringa, Haren

Vliegtaks
Volgens luchthaven Schiphol en de heer Van Mierlo lijkt het alsof de vliegtaks de belangrijkste reden is om uit te wijken naar Duitsland en België (Voorpagina, 4 juli). Wat ons betreft heeft dat er niets mee te maken, maar wel het volgende: Schiphol is moeilijk bereikbaar. Je loopt je op Schiphol het leplazarus om van en naar je gate te komen. De parkeertarieven zijn excessief . Als je geland bent, zit je vaak langer dan een kwartier in het vliegtuig om van baan x-y-z naar de gates te taxiën.

Vliegtaks
De toekomst is aan kleine vliegvelden dicht bij huis, waar je voor redelijke prijzen kunt reizen en met korte wachttijden te maken hebt. Enige weken geleden vlogen we van Mallorca naar Weeze. Wij namen om half vier de bus naar het vliegveld op Mallorca en zaten om half acht thuis aan de koffie in Nijmegen.

Vliegtaks
M. van Egdom, Nijmegen

Vakantie
‘Afwezig zijn, vrij zijn, wegwezen, op stap’ (Voorpagina, 5 juli). Thuisblijven is steeds minder een optie. Alleen de boer en de kleine kruidenier blijven op hun post, aldus het bericht. Nee hoor, niet alleen de boer en de kleine kruidenier. Een substantieel deel van de honderdduizenden Nederlandse mantelzorgers kunnen ook niet met vakantie, velen verrichten hun onbetaalde, niet zelf gekozen zware taak al jarenlang, zonder vakantie, zonder ook maar een dag vrij.

Vakantie
Te vaak wordt dit werk als een vanzelfsprekendheid gezien, maar de realiteit is dat dit voor menige mantelzorger in de praktijk neer komt op een soort tbs met dwangverpleging. Vaak met liefde, dat wel.

Vakantie
F.L. Cayaux, Rijswijk

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden