kort

De 62-jarige regisseur Jos Stelling (Duska, No Trains No Planes, De Vliegende Hollander) heeft op het Zerkalo Film Festival in Ivanovo (Rusland) een speciale prijs in ontvangst genomen ‘For the Outstanding Contribution to the World Film Art’....

Ina Brouwer (58) is door de leden van MOgroep Kinderopvang gekozen tot voorzitter. Brouwer was vele jaren Tweede Kamerlid en onder meer lijsttrekker voor GroenLinks. Zij werd ook bekend doordat zij als zwanger Kamerlid het ontbreken van zwangerschapsverlof voor Kamerleden aan de orde stelde. Vanaf 1995 was zij onder meer directeur Emancipatiebeleid bij het ministerie van SZW.

De Egyptische oud-premier Mustafa Khalil is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Khalil was een van de architecten van het vredesverdrag dat zijn land in 1979 sloot met Israël. Hij vergezelde toenmalig president Anwar Sadat in 1977 tijdens diens historische bezoek aan Jeruzalem, dat de weg vrijmaakte voor onderhandelingen tussen Egypte en Israël. Khalil, die premier was van 1978 tot 1980, leidde het team dat met Israël onderhandelde over vrede.

Bij zijn afscheid als voorzitter van de Vakcentrale MHP is Ad Verhoeven (59) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verhoeven werd in 1998 voorzitter van de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel MHP na een carrière bij de vakbond De Unie. Hij had zoveel nevenfuncties dat hij was opgenomen in ‘De Elite’, de Volkskrant-lijst van invloedrijkste Nederlanders.

Eva van Houten (12) is winnaar geworden van Toptoets 2008, waarbij de beste breinen van de basisschool worden bekroond. De leerling van De Eglantier uit Delft kreeg de Hugo de Groottrofee en een studiebeurs van 2.500 euro. Martijn Graff (12 jaar) uit Goutum werd tweede. Tysger Boelens (12 jaar) uit Ter Apel leverde de beste bèta-prestatie en Roan van Scheppingen uit Mijdrecht de best alfa-prestatie.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden