kort

Wintergasten In deze nieuwe reeks bezoekt journalist Joris Luyendijk internationale persoonlijkheden en neemt met hen de wereld door aan de hand van door hen uitgekozen televisiefragmenten....

Praatprogramma
24 uur met Catharine Keyl Wilfried de Jong liet zich in het kader van zijn marathon-interviews 24 uur opsluiten met tv-diva Catharine Keyl. Wat gebeurt er met je als je een hele dag tot elkaar veroordeeld bent?

Praatprogramma
Pauw & Witteman Te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman zijn presentator Jort Kelder over zijn nieuwe programma Topverkopers en de Amsterdamse hoofdcommissaris van politie Bernard Welten, onder meer over een nieuwe website met gezochte criminelen.

Documentaire
Kruispost Documentaire over een huisartsenpraktijk op de Amsterdamse wallen waar artsen op vrijwillige basis illegalen, daklozen en drugsverslaafden medische en psychosociale hulp bieden, zesduizend keer per jaar. De documentaire kreeg onlangs een eervolle vermelding op het prestigieuze Prix Europe 2008.

Drama
The diary of Anne Frank De BBC maakte haar eigen bewerking over het leven van het ondergedoken Joodse meisje Anne Frank. Voor het scenario tekende Deborah Moggach, die eerder lof oogste met haar bewerking van Pride and Prejudice.

Drama
Dirty Sexy Money Eerste van een nieuwe reeks van deze Amerikaanse dramaserie over de steenrijke familie Darling uit New York en hun huisadvocaat Nick George.

Drama
Juliana II In deze vierdelige dramaserie wordt de kijker meegenomen naar turbulente tijden (1940-1958) en spraakmakende kwesties in het leven van Juliana, gerelateerd aan het recent afgeronde onderzoek van Cees Fasseur. In aflevering 1 moet Juliana voor haar eigen veiligheid met de kinderen naar Canada, zeer tegen haar zin.

Films
Door Pauline Kleijer

Films
Doctor Dolittle (Betty Thomas, 1998). Komedie met Eddie Murphy als arts die met dieren kan praten.

Films
The Devil’s Own (Alan J. Pakula, 1997). IRA-terrorist (Brad Pitt) duikt onder bij nietsvermoedende politieagent.

Films
A Lot Like Love (Nigel Cole, 2005). Ruim zeven jaar doen Ashton Kutcher en Amanda Peet erover om te ontdekken wat de toeschouwer vanaf het begin al weet: dat ze voor elkaar zijn bestemd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden