Kort

Klassiek..

Alkmaar Orgelconcert van Alexander Ivanoy met Moesorgski in de Laurenskerk. Koorstraat 2, 20.00 uur.

Bergen Reüniekerk: Mid-day Classics met Petteri Livonen, viool, Gerard Boeters, piano en Frank Huang, piano. Werken van Beethoven, Paganini, Brahms en Schubert (16.30 uur). Avondconcert met David Pokorny, viool, Marianne Boer, piano en Lan Cui, piano. Werken van Prokofjev, Saint-Saëns en Bloch, Mendelssohn, Brahms en Ravel. (20.30 uur). Zie verder:

www.hollandmusicsessions.nl

Theater

Den Helder Night Flight Gebaseerd op Vol de Nuit van auteur Antoine de Saint-Exupéry. Een postvlieger belandt in een hevige storm en verliest het radiocontact. Er volgt een spannende nacht. Regie: Ben Harrison. Den Helder Airport. Zie verder: www.muz.nu

Beeldende kunst

Arnhem Museum voor Beeldende Kunst, Utrechtseweg 87, Zomer in Arnhem, de geschiedenis van Arnhem in oude, moderne, beeldende en toegepaste kunst in een serieportretten. Zie verder: www.mmk.arnhem.nl

Maastricht Bonnefantenmuseum (Avenue Céramique 250) Travelin’ Light werk van Michael Krebber, Marcel Broodthaers, René Daniëls, Bruce Nauman en Luc Tuymans. Zie verder:

www.bonnefanten.nl

Bioscoop

Door Jan Pieter Ekker

Mongolian Ping Pong (Ning Hao). De moderne wereld arriveert in Binnen-Mongolië in de vorm van een tafeltennisballetje. Een 8-jarig jochie probeert te achterhalen waar het raadselachtige object toe zou kunnen dienen. (in 9 zalen)

United 93 (Paul Greengrass). De Brit Paul Greengrass ontvouwt het verhaal van het vierde vliegtuig van 11 september 2001, dat in Pennsylvania neerstortte. De film ademt in alles uit de werkelijkheid op de hielen te zitten: zo moet het zijn gegaan. (in 29 zalen)

Raging Bull (Martin Scorsese). Meesterwerk uit 1983 opnieuw in de bioscoop te zien in het Filmmuseum in Amsterdam, dat een zomerprogromma rondom Robert de Niro heeft samengesteld. Raging Bull gaat over de opkomst en ondergang van bokser Jake LaMotta, fabuleus neergezet door De Niro, die er een Oscar mee won. (Filmmuseum, Amsterdam en Focus Arnhem)

Vers le sud (Laurent Cantet). Intelligent geregisseerd drama over drie vrouwen die aan het einde van de jaren zeventig in Haïti seks kopen bij lokale mannen. De westerlingen hebben geen benul wat er in het land aan de hand is. (in 4 zalen)

L’ivresse du pouvoir (Claude Chabrol). Isabelle Huppert speelt op magistrale wijze een onderzoeksrechter. Hoe onkreukbaar is zij eigenlijk zelf? (in 4 zalen)

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden