Kort

Niet alleen moeders, maar ook vrouwen zonder kinderen werken vaak minder dan 35 uur per week. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau....

Geldsmokkelaars verstoppen buit steeds beter
Geldsmokkelaars doen steeds meer moeite om op Schiphol door de douane te komen. ‘Zo wordt het bijvoorbeeld in schoenen gestopt of slikken ze bolletjes met geld’, aldus een woordvoerder van de marechaussee. In 2007 hield de marechaussee 62 mensen aan voor geldsmokkel en werd 3 miljoen euro in beslag genomen. Het aantal smokkelaars dat werd aangehouden, bleef in vergelijking met 2006 gelijk. De hoeveelheid geld die zij probeerden mee te nemen nam echter af. (ANP)

Raadslid wil hoger loon
De vergoeding voor het raadswerk moet omhoog, vindt 80 procent van de gemeenteraadsleden. De helft wil de vergoeding koppelen aan het verrichte werk. Dat blijkt uit een enquête die gemeenteraad.nl de afgelopen week aan bijna alle 10.000 raadsleden voorlegde. Ruim 2.500 volksvertegenwoordigers reageerden. (ANP)

Belgische baas maakt zich druk om stress
Voor Belgische werkgevers is stress een groeiend probleem. In 2005 zei 51 procent zich hierover zorgen te maken, dit jaar is dat 56 procent. Dat meldt hr-bureau SD Worx, na onderzoek onder bijna 300 organisaties. Om ziekteverzuim (van 46 naar 34 procent) en ontevreden werknemers (van 42 naar 35 procent) maken werkgevers zich juist minder zorgen. (PB)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden