kort

Soeterbeeck Aandacht voor de discussie over euthanasie bij dementiepatiënten. Lijden personen bij wie de ziekte van Alzheimer is vastgesteld ondraaglijk onder het vooruitzicht van hun achteruitgang?...

Door

Informatief
Vroege vogels Een earthship is een gebouw dat vooral is opgetrokken uit afvalmateriaal en aarde. Onderzoek heeft aangetoond dat een dergelijke constructie negen maal minder belastend is voor het milieu dan een vergelijkbaar traditioneel pand. Het eerste earthship in Nederland verrijst in Zwolle.

Informatief
Missers Sandra Feijen is in verwachting van een tweeling. Als de bevalling aanstaande is, gaat ze naar het ziekenhuis. Het eerste kind komt probleemloos ter wereld, maar met de tweede baby gaat het mis. Die wordt dood geboren na een gecompliceerde bevalling en dat verwijten ze de behandelend gynaecoloog. Er wordt zelfs aangifte gedaan bij de politie van dood door schuld.

Informatief
Het Elfde Uur Mark Rutte, voorman van de VVD, wordt ondervraagd over zijn optreden tijdens de kredietcrisis. In plaats van stevig oppositie te voeren, leek hij minister van Financiën Bos (PvdA) wel te steunen. Waarom? Ook een gesprek met Berthilde van der Zwaag. Zij studeerde af aan de Vrije Universiteit op een onderzoek naar Christusverschijningen, iets dat haar 35 jaar geleden ook overkwam.

Informatief
Horizon Populair wetenschappelijk programma van de BBC begint het nieuwe seizoen met een opmerkelijke test: hoe gek bent u! Tien vrijwilligers worden verdeeld over twee groepen. De ene groep is ‘normaal’. De nadere groep is officieel psychiatrisch patiënt. En nou maar eens kijken wie wat is.

Amusement
Puberruil Xtra De hardwerkende 15-jarige Dhanalakshmi uit India probeert haar werk op school te combineren met de vele verplichtingen die ze thuis heeft. Zij ruilt voor vijf dagen met de zelfbewuste en vrije Valentina (17), een polderkind uit Lelystad.

Films
Door Floortje Smit

Films
Octopussy (John Glen, 1983). James Bond (Roger Moore) gaat op jacht naar smokkelaars en krijgt te maken met Octopussy, gespeeld door Maud Adams, die al eerder – The Man With The Golden Gun – een Bondmeisje speelde.

Films
Godsend (Nick Hamm, 2004). Robert de Niro speelt een wetenschapper die een echtpaar zover weet te krijgen dat hij hun dode zoontje mag klonen. Als dat gelukt is, verandert de film van een kille zedenschets in een onevenwichtige bovennatuurlijke thriller.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden