kort

Praatprogramma..

Buitenhof Gesprek met SER-voorzitter Rinnooy Kan, debat over burgers die zelf de waarheid gaan achterhalen in strafzaken, en een dichterlijke hartekreet van Adriaan Jaeggi. Nederland 1, 12.10 uur.

NPS Arena Hadassah de Boer ontvangt architect en voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen. Hij bouwt de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam, de grootste, modernste en meest geavanceerde bibliotheek van Nederland.

Nederland 2, 17.05 uur.

Documentaire

Close-up: China’s Hollywood De Chinese cinema is bezig aan een wereldwijde triomftocht. In 2000 was de kung fu-film Crouching Tiger, Hidden Dragon op de internationale bioscoopschermen, de eerste in een lange reeks succesfilms. Wat is het geheim van de plotselinge opmars van de Chinese filmindustrie? Nederland 2, 18.55 uur.

Amusement

Boer zoekt vrouw Hans, Jochum, Dirk-Jan, Gerrit en Martijn hebben vorige week uit hun post elk tien brieven gekozen waarvan zij de schrijfsters vandaag zullen ontmoeten. Op het eind van de dag moeten ze vijf van de tien naar huis sturen. Nederland 1, 20.20 uur.

Koppensnellers Jack Spijkerman en zijn team bespreken op geheel eigen wijze de actualiteiten. Nieuw dit seizoen is ‘De Gouden Balkenende’: iedereen die kan imiteren, of denkt dat te kunnen, krijgt de mogelijkheid. Talpa, 20.30 uur.

Films

Door Pauline Kleijerr

Tsatsiki 2 – Vrienden voor altijd (Eddie Thomas Petersen, 2001). Vervolg op de vrolijke en succesvolle jeugdfilm Tsatsiki, over een Zweeds jongetje met een hippe moeder en een afwezige Griekse vader. Meer van hetzelfde, iets minder leuk. Nederland 3, 9.33 uur.

Father of the Bride (Charles Shyer, 1991). Matige remake van Vincente Minelli’s gelijknamige succes uit 1950. Met Steve Martin in de rol van Spencer Tracey. Een vader raakt in een depressie aan de vooravond van het huwelijk van zijn dochter. België 1, 15.30 uur.

Neighbors (John G. Avildsen, 1981). Laatste optreden van de aan een overdosis overleden komiek John Belushi als braaf burgermannetje dat te maken krijgt met onaangepaste buren. RTL 7, 16.10 uur.

George and the Dragon (Tom Reeve, 2004). Ridder George moet een prinses opsporen, die waakt over een drakenei. Fantasiefilm. Veronica, 18.50 uur.

Reign of Fire (Rob Bowman, 2002). Matthew McConaughey en Christian Bale gaan het gevecht aan met vuurspuwende draken, die in 2020 de bevolking van Engeland hebben gedecimeerd. Kostbare sciencefictionproductie, waarin alleen de special effects overtuigen.

Veronica, 20.30 uur.

Police Story 2 (Jackie Chan, 1988). Prima vervolg op de kaskraker Police Story. Kungfu-held Jackie Chan neemt het als motoragent op tegen allerhande tuig. Ook met Maggie Cheung.

Veronica, 22.25 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden