KORTOM

SCHNEIDER Volgens het Duitse tijdschrift Focus is de bouwmagnaat Jürgen Schneider bereid om naar Duitsland terug te keren en zich aan te geven....

IRAN De Iraanse regering is van plan een grote waterkrachtcentrale te bouwen. De stuwdam, die 205 meter hoog wordt, gaat 45 miljoen dollar kosten. Het project wordt uit eigen middelen gefinancierd en door Iraanse bedrijven uitgevoerd. Er is ruim zeven jaar voor uitgetrokken.

MAROKKO De Wereldbank heeft ingestemd met een lening van 121 miljoen dollar voor Marokko. Het geld is bedoeld ter ondersteuning van een omvangrijk landbouwproject. De opleidingen is die sector moeten worden verbeterd, evenals de produktiviteit.

AHOLD De bakkerijgroep van Ahold, Albro Bakkerijen te Zwanenburg, gaat reorganiseren. Dit gaat ten koste van ongeveer veertig arbeidsplaatsen. Tot de belangrijkste veranderingen bij Albro behoort de samenvoeging van de verkoopafdelingen.

PHILIPS De telecom-maatschappij Nynex en Citibank, de grootste bank van de VS, gaan samen met Philips een telefoon met beeldscherm aanbieden voor het verrichten van financiële transacties. De bedrijven concentreren zich voorlopig op New York.

BAKSTEEN In de baksteenindustrie is in 1993 het evenwicht tussen vraag en aanbod hersteld. De landelijke voorraad bereikte weer een normaal peil (253 miljoen stuks) en de rendementen konden worden verbeterd.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden