KORTOM

KREDIET VSB, onderdeel van Fortis, neemt de financieringsmaatschappij Defam over van Volkswagen-importeur Pon. Defam verstrekt consumptief krediet. Het balanstotaal bedraagt 350 miljoen gulden en er werken 38 mensen....

DIEREN Het aantal kippen in ons land is vorig jaar met ongeveer 3,5 procent gedaald tot 92 miljoen stuks. De vermindering wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de mestproblematiek. Uit de landbouwtelling 1994 van het CBS blijkt ook dat de omvang van de totale rundveestapel vrijwel is gelijk gebleven, 4,7 miljoen stuks.

SCHOONMAAK De schoonmaakbedrijven Schoonderbeek Holding in Arnhem en Franken Groep in Zaandam zijn samengegaan. Schoonderbeek heeft de aandelen Franken overgenomen. De combinatie biedt 3200 mensen werk en zet 63 miljoen gulden om.

PAPIER Het Finse papierconcern Enso Gutzeit Oy, sinds kort zo goed als volledig eigenaar van Berghuizer Papier in Wapenveld, gaat samen met de Indonesische staatsonderneming Inhutani III en de sigarettenproducent Gudang Garam een papierfabriek in Indonesië beginnen. De nieuwe vestiging komt op Borneo, kost 600 miljoen dollar en krijgt een capaciteit van 400 duizend ton per jaar.

NIB Delta Lloyd heeft zijn belang van 7,2 procent in de Nationale Investerings Bank van de hand gedaan. De verzekeraar, die het pakket vijf jaar in handen heeft gehad, vond de beurskoers wel erg hoog in vergelijking tot de kwaliteiten van het aandeel. Het belang in NIB werd niet strategisch geacht.

INFLATIE De geldontwaarding in de Europese Unie bedroeg in juni ten opzichte van twaalf maanden daarvóór 3,2 procent, hetzelfde percentage als de drie voorgaande maanden. In Frankrijk was de inflatie het laagst, 1,8 procent. Griekenland kende de hoogste inflatie, 10,9 procent. In Nederland was de inflatie op jaarbasis in juni 3 procent. Dat is 0,2 procent hoger dan in de maand daarvoor.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden