Kort nieuws

ARMOEDE BIJ OUDEREN

Aantallen overschat

Ouderen leven aanzienlijk minder vaak in armoede dan jongeren. Bij veel burgers is dit niet bekend: 32 procent van de Nederlanders gelooft dat ouderen armer zijn, 28 procent denkt dat oud en jong even arm zijn. Dit stellen onderzoekers in een artikel voor de economensite Mejudice.

TEN EERSTE, PAGINA 2

TRANSPARANTIE

Kroes ergert Kamer

De Tweede Kamer reageert geërgerd op de opmerking van Europees Commissaris Kroes dat Europa soms 'te belangrijk is om over te laten aan politici'. Kroes uitte zaterdag in Het Financieele Dagblad haar frustratie over de vorige week vastgestelde lagere Europese meerjarenbegroting.

TEN EERSTE, PAGINA 4

MIDDEN-AMERIKA

Koffie-oogst bedreigd

De Guatemalteekse president Otto Perez heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat een schimmel de nationale koffieoogst bedreigt. Honduras en Costa Rica luidden eerder de noodklok vanwege de 'koffieroest', die hun economieën kan doen instorten als er veel planten aan sterven.

BUITENLAND, PAGINA 13

EUROPESE BEGROTING

Rutte II versus Shell

Het kabinet wil geen uitzonderingspositie voor bedrijven als Shell bij de invoering van een nieuwe Europese transparantierichtlijn. Daarmee lijkt het kabinet-Rutte II minder te luisteren naar het olieconcern dan Rutte I. De regering werd er onlangs van beschuldigd wetgeving te willen afzwakken op instigatie van Shell.

ECONOMIE, PAGINA 17

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden